HappyKids
Merhaba, benim bebeğimde de var.. ilk olarak doğduğunda vücudunda ve yüzünde döküntü olarak başladı dr coresatin pembe olanından egzama için cilt kremi verdi bi süre kullandım..sonrasında sütüm yetmediği için mamaya geçince direkt bebeğim mamayı istifra edince çocuk doktorumuz besin alerjisi olabileceğini iletti.. besin ve alerji uzmanına yönlendirildik, sırt kısmından deri testi yapıldı,(oğlum 4 aylıktı) test sonucunda süt ve süt ürünleri, yumurta, ceviz, kırmızı et, incir, balık çoklu besin alerjisi çıktı..2 ay süt diyeti yaptım, mamamızda değişti tabi.. aptamil pregomin as kullanmaya başladık.. mamayı devlet veriyor, rapor yazdırdığında alabiliyorsun.. Doktor kontrolünde diyetimi açtık..şuanda 6 aylık olduk son 10 gündür yeniden başladı..oda ısısı 22-24 olmalı, günlük linola isimli kremi nemlendirici olarak kullanıyoruz.. döküntü olan kısımlara trosid sürüyorum.. 10 gün boyunca da kortizonlu dr nin verdiği yapma pomadı kullanıyoruz.. çok dikkat etmek gerekiyor.. asla terlememesi gerekiyor.. annenin stresi bile bebeğe geçiyor ve döküntülerini arttırıyor.. Zor bir süreç ama geçici olduğunu biliyorum..