Benimde oğlumda var😔 doğduğunda bacaklarının kenarlarında kuruluk vardı nemlendirici krem kullanıyordum zamanla yanak bölgesinde sivilce gibi kızarıklıklar oluşmaya başladı. Cildiye dr una gittik oda yediklerime dikkat etmemi ( yer fıstığı , baharatlı , yiyecekler vs ) tüketmemem gerektiğini söyledi.Bebeklerin cildi hassastır kimse öpmesin dedi .Linolanın şampuanını ve fucidin krem verdi yüzü için bi süre kullandık geçti . Zamanla ara ara yine oluyordu bu sefer çocuk dr umuza gittik oda kafasında Konak olması vücudununun bazı yerlerinde kuruluk oluşu ve poposunda kızarıklık oluşu beyaz tenli olması alerjik bir bebek olduğunu gösterir dedi ve bize cilt kuruluğu için musteala’nın stelatopıa sını önerdi kaşıntıyı giderir ve nemlendirir dedi. Bir süre kullandık fakat kuruluk ve kızarıklık geçmedi daha da arttı. Ataşehir alerji merkezine randevu aldık .dr muayene etti ve alerjik gibi değil dedi iki hafta süt ve süt ürünleri yumurta baharatlı kabuklu yemişler tüketme ve hergün banyo yaptırıp sonrasında vücuduna mustealanın kremini sür kıyafetlerini bol durula , evin serin tut çocuğu kalın ve yünlü giydirme kıyafetleri pamuklu olsun dedi.karışım krem ( kortizonlu) ve fucidin H verdi kullandık geçti ,ama sonra yine çıkmaya başladı alerji dr o zaman test yapıcaz dedi kan testi yapıldı hiçbişey çıkmadı yumurtanın beyazına çıktı biraz .dr yavaş yavaş yiyemediklerimi yiyebileceğimi söyledi . Bende yemeye başladım( yer fıstığı ve pastırma yemiştim)vücudu sırtı kıpkırmızı kabardı tekrar alerji dr unu aradık oda cildiye dr una görünmemizi istedi . Yine aynı cildiye dr una gittik baktı alerjik egzama dedi🤧 ama bişey çıkmadı dedik testte.dr da iki yaşına kadar çıkmaz bebeklerde dedi alerji dr u da iki aylıktan itibaren çıkar demişti.( Boşuna yaptırmışız arkadaşım da demişti çıkmıyor yaptırmayın diye ama bi umut yaptırdım hem o kadar kan alınıyor çocuktan hemde para ) Cildiye dr yine kortizonlu krem karışım yazdı ve Zyrtec alerji ilacı (damla olanı )verdi . Ve gün aşırı banyo yaptırın hergün değil ,vücudunu bol nemlendirin çok sık banyo yaptırırsanız vücudu kurur egzama artar nemli tutun ve yediklerine dikkat et dedi bir bebek ne yiyebilirse sende öyle besleneceksin yağlı ağır baharatlı salçalı acı salam sucuk pastırma turşu salamura tarzı gıdalar kabuklu yemişler yemiyceksin bunlar bebek vücuduna ağır gelir dedi . Kıyafetlerini de sabun tozuyla yıkayın çünkü normal bebek deterjanları durulansa bile çamaşırda kalıyormuş sabun çabuk çıkarmış. Şimdilik bunları uyguluyoruz inşallah geçer çok zor bi durum😔ve son olarakta dr alerji çağımızın hastalığı son on yıl içinde doğan bebeklerin çoğunda var hava kirliliği yiyeceklerin artık organik olmayışı vs bunlar yol açıyormuş bu hastalığa.Umarım tüm bebeklerde geçici bir durumdur ve sadece bebeklik döneminde olan bi hastalıktır.🙏 Birde son olarak Babe nin kremi varmış internetten baktım yorumlarda egzamaya iyi geldiği yazıyor kullanan varsa cvp verirse sevinirim yada hangi krem iyi geliyorsa çok nemli olması gerekiyor mustela bize yeterli gelmiyor. Önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.