Veysel_aras38 bn daha önce hiç sallamamıştım. bizim problemimiz uyumamasıydı. bir dönem aspiratör altında uyuyordu bir dönem zıplatarak uyutuyorduk en son memede uyumaya başlamıştı hatta uyumamaya 🤦🏻♀️ hepsini bir anda kestik. emzirdim güzelce, altını temizledim karnı toktu gece mamasını yedirmiştim hep o saate yakın elini yüzünü yıkadım onu ninniye alıştırdım ninni ile uyku arasında bir bağ olduğunu anlıyorlar zamanla, siz ne verirseniz inanın bebek onu alıyor. uyku arkadaşını başta attı beşiğinden kabul etmedi, tekrar verdim eline tekrar tekrar derken ona da alıştı. gece uyandığı oldu almadım ve bir süre ağladı. ilk günlerde ses ile müdahale ettim pışpışşş yaptım temasta bulunmadım sonra o da kesildi arada kalkar onda da kucağa almayız çok abartı ağlamıyorsa tabii. mesela kızım 12ye doğru uyanacağı için ben o uyanmadan 23:30da son beslenmesini yapıyorum. sonra sabaha doğru 4-5 arası mutlaka kalkıyor o beslenmeye yetişemiyorum uyku tatlı geliyor 🤭 neyse kalkıp emziriyorum ve geri yatırıyorum derken 7-730da mesaimiz başlıyor 🙈 yani uyanıyoruz. böyle böyle rutinler oluşuyor. gündüz uykusunda mutlaka uykusunun gelmesini bekleyin ve geldiğinde hiç kaçırmayın. gündğz uykusu ile eğitime başlarsanız bir miktar daha kolay olacaktr