Bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Neden büyle yanlış anlaşıldığımıda anlamadım. Bazı kişiler çok saçma sapan yorumlar yapmışlar paran mı yok diyen var Hak yiyorsun diyen var Neden nikah yapmadın diyenler var yok Eşin değil diyenler var da var öncelikli Ben eşimle severek evlendim �kimiz de üniversite mezunu fakat okuldan sonra ikimiz de iş bulamadık çok aradık çok çabaladık fakat bir türlü bir Kapı açılmadı Resmi nikah işini bazı problemlerden dolayı erteledik daha sonradan eşimin tecili bittiği için askeri vatani görevini yapmak için gitti Yani maaşlı değil Ben de Ailemin yanındayım şu anda eşim gelene kadar babamın yanında kalacağım ve çok şükür Babam sağ bana hak yiyorsun diyenler Ben şu ana kadar devletten hiçbir şekilde para almadım Tam aksine Eğer resmi nikahın olsaydı hem asker eşi olduğum için her ay maaş alacaktım hem de çocuk parası alacaktın Çünkü eşim yeşil kartlı ve çocuğum da tabii ki babasının üzerine kayıtlı ve şu anda nakti 1000 TL olan yardımdan yararlanacak tım fakat onu da alamadım Peki şu anda kimin hakkına girmiş oluyorum Evet tabii ki bütün bu yardımları alamamanın nedeni resmi nikahın olmadığı için eşim askerden gelince yapacağız Ayriyeten Resmi nikah ülkemizi 1926 yılında geldi bundan önce insanlar sadece dini nikahı kıyıyorlar the O zaman o zamana kadar Resmi nikah yoktu o zaman insanlar resmi nikah olmadan Dini nikah olmuyor diyenler buna ne diyecekler o zaman hepsi de dini Nikahsız mı yaşadılar tabii ki önce sadece Dini nikah vardı Ben usulüne uygun ve doğru yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum