Deletedmom388 GmzSnn Bakındım ama zorunlu değil gibi şeyler yazıyor anlam veremedim kafam karıştı.Tabiki Dini nikaha inancım değişmedi ama yani net bir bilgin var mı canım gerçekten bu konuda?
Duce28 Deletedmom54 yok artık yok canim benimki öyle birşey değil . Nisa suresini ezberleyecek . Bizi umreye goturecek . Altinlarimi evlendiğimizin ertesi günü yaptı daha 🌸
Duce28 Sariiannee evet bir de devlet nezdinde nikahli olduğunu nufus cuzdanı ile kanitlamaktır . Soyadı falan hikaye . Önemli olan Allah katı 🌸
Sariiannee Duce28 Bence de öyle.Resmi nikah olmasın dini nikah olsun zina olmaz ama dini nikahı nasıl kaldırabiliriz 🤷♀️🤷♀️Ben şaşıyorum
Duce28 Sariiannee Valla ben şimdi yazdım Diyanete cevap bekliyorum canim gelirse atacağim . Bu vebal altina girmektir. Herşeyi modernize etcekler ya bir imam nikahı kalmistı batan .
Hotic Duce28 ben de merak ediyorum cevabı ay inşallah kaçırmadan görürüm 😄 ben de resmi nikah kıyıldığında eşinle helal oluyorsun diye biliyorum. Dini nikaha gerek yok değil ama dini nikah olmadığında zina yapmak falan biraz ağır oluyor o yüzden sonucu merak ettim neymiş bakalım ☺️
Merve43 Aras0104-m yanlış anlamayın babanızın bagkurundan yararlanıyorsunuz eşiniz de askermis maaşı kötü değildir size bakmıyor mu ihtiyaçlarınızı karşılamıyor mu şu an durumu o kadsr kötü insanlar var ki kredi ödeyenler kira ödeyenler ücretsiz izne çıkarıldı çok kişinin ihtiyacı var yardıma. Tabi sizin de durumunuzu bilmiyorum verdiğiniz bilgi kadarıyla eleştiri yaptm
Hotic Sariiannee şimdi yanlış bilgi vermeyeyim ben dini nikah düşüyor diye biliyorum yani birliktelik devam edecekse dini nikahı yenilemek gerekiyor ama kesinlikle zina sayılıyor diye bilmiyorum dini nikah düşer yenilemek gerekir diye biliyorum ama dediğim gibi bu konuyu araştırmak lazım ama resmi nikahla da eşinle helal olduğunu biliyorum ☺️ Tşk 🌹
Merve43 Hunilianne aaa çok pardon yanlış anlamışım. Acaba kaymakamlığa valiliğe başvuru yapsa bi sonuç çıkmaz mi. Allah herkesin yardımcısı olsun çok zor dönem
Hotic Emna_1903 dini nikah olmadan zinaya giriyor demişsiniz ya onu diyorum hoca falan dediğim yok ayrıca.
Hotic Sariiannee bana da direkt dini nikah olmazsa zina işlemiş olmak mantıksız geliyor öyleyse de Allahım affetsin bu sözüm yüzünden ama ne bileyim.. birisi yazmış ya mezhep farklılığından dolayı yapmadık dini nikah. E onlar zina mı yapmış oluyor mesela🤷♀️
Ays_ays Deletedmom99 maşallah güzel Bi görüş güzel Bi ahlak evlenmeden çocuk yapmak hadi boşanırsın anlarımda ülkeye şu gevşekliği getirenler evlenmem çocuk yaparım diyenleri ayakta alkışlıyorum 👏👏
Ays_ays Sariiannee evet 3 kere boşol dedi ği zaman Bi insan gerri dönüşü bile olmuyor ancak kadın başkasıyla evlenecek onunla birlikte olcak sonra ya adamla anlaşamıcsklsr yada adam ölcekte felan anca o zaman geri evlenir ilk adamla
Ays_ays Hotic ben açıklayım size o vakit dini nikah olmadığı zaman zina olur çünkü resmi nikah şu anda karı koca olduğunu rsmi haklarının olduğunu göstermek için bir semboldür Dini nikah eşlerin, meleklerin şahitliğinde Allah katında evliliğidir
Duce28 Hotic insanlar gözünde helal olursun . Ama Allah katında olmazsın bu benim şahsi görüşüm bana ters . Resmi nikahta kullar sahit . Imam nikahinda melekler sahit canim . Cevap gelsin hemen atacğım .
Sariiannee Hotic Tabi ki zina oluyor.Yani farklı mezhepler evlenmesi ne kadar doğru onu da bilmiyorum ama imam nikahı Allah katında geçiyor