@Sblnevaa
@Meryem41
@Hindistancevizim
ayakta sallamak kucakta sallamak falan çok yorduğu için dedim ikimizide yormayacak bir uykuya geçiş yapalım en güzeli birlikte yatağa yatıp ninni söyleyip uyumak bu arada beşinci ay uyku eğitimi için en kolay en ideal aymış bebeğim uykuyu çok sevecek diye bir kitabım vardı açtım onu okudum kitaba göre beş aylık bebekler bir sabah bir öğlen birde akşam üstü uykusu yapıyormuş ki bakınca gerçekten öyle iki saatten fazla uykusuz kalamıyorlarmış bir tek akşam uykusundan sonra iki buçuk saate çıkabiliyor tabi bu her bebeğe göre de değişebilirmiş bebeği gözlemleyip ona göre saat araladığını ayarlamak gerek sabah uyandıktan bir buçuk saat sonra rutinlere başladım odaya geçip odada loş bir oda alt değiştirme meme ve mama sonra yanıma yatırdım emerek uyuyan bir bebek olduğu için emme isteğinin yerine emziği uyku arkadaşı olarak sundum( bebeğe göre başka birşeyde uyku arkadaşı yapılabilir) normalde emziği hayatta ağzına almaz uykuya direnmeye başladığında emziği sundum ama zorlamadım ve devamlı poposuna pat pat yapıp ninni söyleyip sankinleştirmeye çalıştım eğer ağlarsa kucağıma alıp sakinleştirip öpüp koklayıp yine yatırdım ilk gün bi kaç gez sakinleştirmem gerekti ikinci gün sadece bir kez sakinleştirmem gerekti ama bu arada asla ağlatmadım ağlıyacak gibi olunca korkmasın diye kucağıma aldım bugün üçüncü gün az önce emziğine direnmeden kendiliğinden aldı ve 10 dk da uyudu😍 ve bu şekilde uyumayla uyku kalitesi arttı kendide rahat etti benim tablom şu şekilde sabah sekizde uyanma 10 da sabah uykusu 11 de uyanma 1 de öğle uykusu 3 de uyanma 5 de akşam uykusu 6 da uyanma 8 de gece uykusuna başlangıç 11 de uyuyab bebek 9 da uyudu inş böyle gider amin 🙏 uykuya hazırlık olacağı için yarım saat önce rutinlere başlamakta fayda var