Lina05 Kızlar Tv ye baktığımızda 5 aylik kızım da bakıyor ters tutuyorum kafayı cevirip yine de bakıyor. Zaten sürekli bakmıyorum ben gündüz evde tekim kızımla. İş güç yaparken kızımla yapmaya çalışıyorum yemek yapiyorsam mutfağa götürüyorum kıyafetleri katliyorsam yatağa yatiriyorum ama bazen oluyor TV açık olduğunda çok bakmak istiyor merak ediyor lavaboya gidecek olduğumda önemli bı isim olduğunda TV açıksa bazen birakiyordum o bakana kadar hemen işimi halledip yanına gidiyordum. Yaptığım yanlış mı akşam mesela eşim geldiğinde o da TV izlemek istiyor haliyle ters yatırıyoruz genelde. Siz ne yapıyorsunuz içim hiç rahat değil yaninda telefon kullansam ona da bakmak istiyor bugün okudum TV gelişimini geriletiyormus hipnoz gibi bişey ediyor siz napıyorsunuz TV baktiriyor musunuz bebeğiniz TV izliyorsa durumu nasıl baktığında hicbisey duymuyor oraya kitleniyor mu
Sariiannee Lina05 Yasak olan her şey caziptir.Siz böyle yaptıkça çocuğunuz daha fazla izlemek isteyecek.Ben hiç kapatmadım televizyonu Yani hep açıktı ve oğlum dönüp bakmıyor bile.İlk emeklemeye başladığında reklamlar dikkatini çekiyordu 2-3 gün ellemedim izledi zaten sıkıldı sonra biliyordum sıkılacağını. Sonuç;Televizyonla alakası yok oğlumun hiç izlemez
Begonia4 Lina05 Bizim evde televizyon var ama neden var bilmiyoruz çünkü hiç açılmaz. Eşim zaten odasında kitap okur çalışır ben de bebeğim uyuyunca kitap okurum genelde. Bizimki daha çok küçük ama bir buçuk yaşına kadar tv izletmeyecegız o yaştan sonra da günde yarım saat İngilizce çizgi film
Aysegul1910 Lina05 televizyon sabahtan yatana kadar açık hiç dikkatini çekmiyor 😩bağırıp duruyor şöyle bi göz ucuyla bakıyor demekki izlediğim şeyleri sevmedi 😂
My_son Lina05 bende izletmemeye calisiyorum ama dedigin gibibkafasini cevirip duruyo bas edemezsem tv yi radyo ya çeviriyorum en azindan ses olsun diye napalim izletmemek gerekiyo iste canim elimizden geldigince tabiki tv yokmus gibi davranamayiz surekli de karsisinda birakmadikca sorun yok bence
zeynepzeze Eğer izlersek önüne göremeyeceği şeyler koyuyorum. Ama çoğunlukla bakmaya çalıştığı için izlemiyoruz. Beyinlerini yoruyor çünkü. Şimdi gelip iş, güç yaparken mecbur açıyorum hiç bir de bir sıkıntı yaşamadım diyenler olacak sen onları dinleme
Lina05 Sariiannee TV hep açık mı duruyor sizin. Ben önce ses olsun diye hep açtığım zamanlarda olmustu
Lina05 Begonia4 peki yanında telefon kullanıyor musunuz. Eşim kullanmami istemiyor radyasyon diye ama illaki mesaj oluyor birini arıyorum hoparlörden kızımla da ilgileniyorum tel de konuşuyorum da telefona da bı sınırlama getirdiniz mi
Alparslans-Mom Begonia4 neden ingilizce .Bu ingilizce ozentiligi neden Türkçenin suyu mu çıktı anlamadım
Begonia4 Lina05 emzirirken falan telefon elimde oluyor bazen ama rahatsız oluyorum be de onu bile yapmamak lazım
Begonia4 Alparslans-Mom İngilizce özentiliği mi bilmem farkında misiniz ama artık İngilizce ana dil gibi oldu.
Derya91 Televizyon izlemiyoruz zaten oturup izlemeye değecek bişeyde yok vakit kaybından başka bişey değil benim için. Zaten boş vaktimiz bile olmuyor hiç nerdeyse
Mnli Lina05 bebeklerde ekranın otizme sebep olabileceğini okumuştum hamileyken bu yüzden bebeğim doğduğundan beri onunla aynı odada televizyon hiç açmadık. Bizimki de beş aylık. Çok nadir anneanne babaanne ile konuşurken telefon ekranını gördü bu kadar kısa sürede bile şimdi telefona uzanıp almak istiyor artık yanında telefon almayı da bıraktık. Çevremizde başka hiç çocuk yok ama biraz büyüyünce mecbur arkadaşlarından tablet vs görecek zaten ne kadar uzak tutabilirsem o kadar kardır diye düşünüyorum
Ebrs Lina05 oglum 10 aylik oldu, belki 1 2 kere açılmıştır tv, o da bazen esim aciyordu haberlere bakmak için. Onun disinda hic acmadik. Simdi yeni yeni gunde 15 20 dk cizgi film izletiyorum
Onedroplove Lina05 ben 7-8 aya kadar hiç tv açmadım çünkü açtığım anda gözlerini ayırmıyordu tam anlamıyla oğlum. 1 yaşına gelince açmaya başladım oğlum hiç bakmaz çünkü alışmadı
Sariiannee Elifduman Hep açık olduğu için cazip gelmiyor ,bakmaya tenezzül etmiyor haliyle.Ama yasak olsaydı şimdi her tv açtığımda izlemek için can atardı
Afrazynp Elifduman aynen şaşirtıcı bır durum benım yeğenim var onunda annesi baksın sıkılır nasıl olsa dedı izletti ve suan çocuk bagımlı tv izlemeden yemek bile yemiyor malesef