denizcocuk Kızlar bugün bacaktan ilk dozunu yaptrdık. aşı yeri çok sert ve şiş 😞 herkeste mi böyle ? Yan etkilerinde de yazıyor ama çok gerildim yavrum çok fena sürekli ateşi çıkıyor ve çok huzursuz. Bacağını güçlükle kıpırdatıyor ☹️ Aşı yerini ovmak istiyorum ama elleyince basıyor yaygarayı
melis_duru denizcocuk çok normal, 1 aya kadar sürebilir demişti bizim doktor. Kolonyayla ovun demişti, öyle geçirdik biz. Ama eğer şimdi elleyince acıyorsa zorlamayın, birkaç gün sonra tekrar denersiniz, acımayıp da ellettiği zaman kolonyayla ovarsınız geçer
gokcekizinannesi denizcocuk bizim calpol verip öyle yaptı aşısını doktor hiç sıkıntı yaşamadık. ateş de olmadi ama mercimek gibi bi sislik oldu bi kaç gün. doktor 1 ay bile olabilir demişti.
SevdaNurumm denizcocuk canım biz de ilk dozunu olduğunda o gün bacağında ağrı vardı kıpırdatamıyordu gece bile ağrısından uyanmıştı yavrum ama ertesi gün bişeyi kalmadj şükür gecti… Ateş vs hic olmadı dediğim gibi halszlk ve bacak ağrısı vardı. Sizin ki de gecer yarın inşallah ferah tut gönlünü🤲🏻😊
EsZe denizcocuk normal. Benim kızımın da yaklaşık 1 ay kalmıştı o sertlik ve kızarıklık. Ben hiç ovmamıştım. Daha çok canı yanar şu an dokunmayın. 50 kuruş falan büyüklüğünde bi alandı
denizcocuk melis_duru teşekkür ederim 🙏🏻 İki ay sonra da 2. Dozu var ay yapmasam nolur diye düşünüyorum şu an 😞 çocuk perişan oldu
Bernabuglem denizcocuk biz 1 yaş 3 aylık olduk ilk dozunu vurdurduk ama diğerlerinde vurdurmamız gerekiyormuş doktorumuz öyle dedi bizde 1 yas tek doz diye biliyorduk
melis_duru denizcocuk rica ederim 😊 yaptırmazsanız olmaz, aşılar çok önemli, asla ihmal edilmemesi gerekiyor 😞 biz bexseroyu 9. 11. ve 14. aylarda yaptırdık
Deletedmom510 denizcocuk merhaba kızım dün bexsero 1. Doz oldu ve huysuz ateşi de cıkıyo iniyo çok kötü bi aşıymış ya 2. Dozu 16 aylıklen yapılacakmış siz yaptırdınızmı etkisi kötü mü
denizcocuk gokcekizinannesi mercimek gibi değil daha büyük bi alan yani bir parmağım genişliği ve uzunluğunda şişlik 😕 siz hangi aylarda yaptırdınız?
denizcocuk Ndoruk anladım o a grubu menenjit aşısı. Bu da b grubu. Bize ikisini de yapmamızı tavsiye ettiler
Birminnosannesi denizcocuk Bebeğim 3 ay 12 günlük. Bize de doktor ikisini aynı anda önermişti iki hafta kadar önce. Ama durumlar böyle olunca korkudan gitmedik. Doktorumuz da ertelenebilir dedi. Size de geçmiş olsun çabuk iyileşir yavrucak inşallah. Ateş vs şimdi ben de acaba yaptırmasam hiç diyorum 😕
denizcocuk Birminnosannesi bugünü dün gösterselerdi yaptırmazdım 😞 nimenrix böyle değildi. Ama bu çok fena 😣
Aselkusun Birminnosannesi her bebekte bir olmuyor 2 hafta önce 3 aşı birden yaptırdım hüç bir sıkıntı olmadı allahıma çok şükür maşallah
Birminnosannesi denizcocuk Doktorumuz bize de demişti bexero ateş yapar diye. Yapmadığı olmuyor sanırım. Anlamadığım şey bu özel aşıların planlamaları da keşke devletinkilerle takvimlense de isteyen yaptırsa istemeyen yaptırmasa en uygun tarihler ne ise. Her doktor farklı bi şey diyor ama geneli aşıları destekliyor nasılsa.
GunceVeAnnesi Yahu ben bunu anlayamadım daha. Bizim 6 Nisan’da 1 yaş aşımız var. Ertelendi durumlardan dolayı. 1 yaş aşısı dediğiniz aşı menenjit aşısı mı?