efuchan Hanımlar selam 9 günlük bebeğimin gözü sol çapaklanıyor süt damlattım çay damlattım temiz suyla sildim ama iki günde kalın bi şekilde çapaklanmaya başladı ne yapmalıyım virüs yüzünden hastanede kontrolde kendi doktoru görmemişti elimde bi çocuk doktoru numarası olsa sorardım ama size sormaktan başka çarem yok
Begonia4 efuchan benim de oluyor doktor gözünü açabildiği sürece sorun olmaz demişti ama hâlâ devam edıyor. Su ve kendi sütünüz dışında hiçbir şey sürmeyin bir de
Berat_baran_kara efuchan bende aynı durumdayim 20 günlük benim bebeğimde sağ gozuydu benimkinin sol gozude hafif akmaya başladı ben sadece kaynatip soguttugum suyla siliyorum masAllah çok şükür fazlalasmadi bende burda bekleyeyim bilgisi olan vardır belki
Goktugkaganinannesi efuchan doktor bu ikisini kesinlikle önermedi . Çünkü çay yetişkin için olabilir bebeğinizin gözü gelişmedi . Mikrop kapma ihtimali çok yüksek . Netira göz damlası verdi bebeğime günde bir defa kullandık 15 gün boyunca . Düzelme oldu aradan zaman geçti tek gözü aktı ama . İlk zamanlardaki gibi değil çok az . Bir de göz masajı yapmalısınız çünkü yenidoğanlarda göz kanalları tıkalı oluyor
Melegimbenim efuchan belki goz kanalları tikalidr benm iki kızımda da çapaklanma oluodu baya ve gecmiodu devlete götürdüm krem verdi biseye yaramadı özele götürdüm kremle falan geçmez bu dedi bazı çocukların anne karnında iken göz kanalları tıkalı oluyormuş . Masaj önerdi ve geçti şuan iki kızımda da yok şükür masaj yapmazsan büyüdüğünde bile gözü akıyor sürekli capakli oluyor
Semapekyilmaz Keşke anne sütü ve çay ile müdahale etmeseydiniz doktorunuzu arayıp sorabiliyorsanız sorun
Goktugkaganinannesi efuchan bir de günde 2 defa akıntının yoğunluğuna göre kaynamış ılık suyla göz temizliğine önem gösterin
Tabik Benim bebeğimde de vardı anne sütüyle temizlemiştim ama gözünün etrafları kızardı ondan mı oldu bilmiyorum tabi doktora götürdük göz damlası verdi bir de masaj yap dedi o şekilde geçti .
Babyderin efuchan canım bizde de aynı sorun vardı ben ılık su pamukla siliyordum sonra doktor damla verdi adı tobrased günde 4 kere birer damla dedi iki gün birer kere yaptım gecti hemen
Sezela Aynısı bizim başımızada geldi doğduğu günden beri vardı doktor normal zamanla geçer dedi ama geçmedi 5 günlüktü göz doktoruna götürdüm bir damla verdi onu kullandık ve serçe parmağınla gözle burnun birleştiği yere c çizerek sürekli masaj yap dedi 2 aydada geçebilir 5 aydada dedi ama bizimki 45 günde bitti birde burnunu sürekli açık tut dedi çoğu bebekte oluyormuş gözden burna giden damar tıkanıyormuş onun için oluyormuş çapak
Cinar_annesi19 efuchan oğlum 10 aylık galiba göz yaşı damarları tıkandı ilkten sağ gözü oldu sonra solda aynısı oldu 2 ayrı pamuğa serum fiziyoloji damlatıp gözlerini bu şekilde temizledim hiç bir şekilde zararı olmadı 3 gün sonra geçti 😘. Yinede doktorunuza danışıp öyle yapmaya karar verin.
Pelin87 efuchan süt, çay öyle şeyler damlatmayın eczaneden damla alın bizimde doğduğunda aynı sorun vardı damla vermişti doktor eczacı biliyordur damlayı ana en fazla 5 gün kullanım demişti 8 saatte bir 3 damla, ılık çayla silebilirsin demişti ya serum fizyolojikle de silebilirsin veee günde 8-10 defa göz pınarı ile burun arasındaki boşluğa parmağınızın ucuyla pıt pıt basarak masaj yapın 10 defa basacaksınız doktorum emzirirken yap mesela demişti, bebeklerin göz pınarları doğuştan tıkanık olabiliyormuş o yüzden çapaklanıyor. Son bir şey serum fizyolojik yerine eczaneden izotonik su satılıyor serum olarak ondan kullanabilirsin daha uyguna geliyor ve daha fazla sıvı var içinde. Yavrun hayırlı olsun, bir daha gözüne sür galan damlatma olur mu enfeksiyon kapar yazık
Biyologhanim Benim oğlumda da oldu. Bol bol masaj yaptım. Göz pınarından kaşın sonuna doğru kaş altına biraz bastırarak masaj yap. Yüzük parmağını kullan. İki güne geçmişti.
Melegimbenim Tubina göz pınarından burnuna kadr hafif hafif serçe parmağınzla bastırmadan aşağıya doğru sağar gibi yapicaksin aklına geldikçe yap 5 dk 5 dk yeter sadece aklına geldikçe yap gecio sonra. Benm eltimn oglunda da aynı sorun vardı o yapmayı bıraktı özen göstermedi şuan 4 yaşında ve hala gözü capakli
Kaydanur-parlak Benim bebeğimde de aynı durum oldu doğduğu günden beri sol gözü akıyordu. 3 kez çocuk doktoruna götürdüm. İki Farklı doktor gördü. Bu durumun normal olduğunu bazı bebeklerin göz kanallarının tıkalı olduğunu, bu akıntı sayesinde tıkanıklığın gideceğini belirtti iki doktorda. Kızım şu an 4 aylık ve yeni yeni bitiyor. Hafif hafif göz ve burun arasına masaj yapmamı önermişti doktor.
Balbebekannesi Benim bebeğim de 10 günlük , sol gözü çapaklanıyordu , doktorumuz Netira göz damlası verdi , kullanıyoruz, devam ediyorum kullanmaya . Kafanıza göre çay gibi şeyler kullanmayın , doktorunuza danışın derim
Miyav Bir parça pamukla kaynamış su kullanın ve içten dışa hafif bastırarak günde bir kaç kez temizleyin. Aynı pamuğu birkez kullanın. İnşallah geçecektir.
Esra-eymen3 efuchan benimde yenidoğdugunda capaklaniyodu.kaynatilmis ılık suyla pamuk yardımıyla içten dışa doğru yavaşça sil.cogu bebekte oluyo.ama süt damlatma
Burcu_Durucuk Bizimde yeni doğduğu zamanlarda oldu. Şuan kızım 7 aylık sonrasında 2 kere daha oldu. Üşüdüğünde yada enfeksiyon kapmıştır dedi. Her gittiğimizde tobrased damla verdi . 5 kullan geçer dedi. Çok şükür her seferinde geçti. Geçmeseydi gözyaşı kanalları tıkalıdır diye düşünür ona göre bakarız demişti.