alyaannesi oncelikle gecmis olsun bu sarılıktan nasibini almış annelerdenim ama söyle söyliyim anne sütü kesinlikle tartışmasız en iyi olandır ama sarılık için bunu tartışmaya gerek yok hem mama ve anne sütü vermeniz daha mantıklı hele ki hastanelerin böyle olduğu bir dönemde çok doğru bir karar burada ki amaç bebeğin sürekli karnınım tok olması ve dışkı yöntemi ile bilirubini dışarıya atması her sarılık postuna yazdım çünkü çok üzülüp ağladım . Bir ebe bana senin sütün var mama vermene gerek yok dedi emzirme odasında hastanede test sonucunu beklerken (doktor onaylı kullanıyordum) tamam kullanmam dedim . 2 gün sonra birdaha kontrole gittiğimizde meğer sütüm yetersiz geldiği için değerleri yükselmişti . O kadar sinirlendim ki o an doktor da kızdı yahu niye doktorculuk oynuyor bunlar diyip yakındı .(en azındaan bu sürecin gectiginden emin olmak adına mama kullan derim ben ) ekstra olarak geceleri kendi uyku bandimi bebegin gozune baglayıp mavi ışık uyguladık evde ve banyo suyuna altın bırakıp o su ile onu yıkadım + yakasınada altın taktım bir müddet ( büyüklerimiz öyle yaparmıs denedim bende ) umarım sana yardım etmiş olurum kimseyi dinleme bu konuda (SÜTÜN YETERSIZ ISE MAMA VER )