Yesomm92 Kızlar merhaba bebesi alerjik olan var mı biraz sohpet edelim neler yasak ne gibi yol izliyorsunuz
Miray00 Yesomm92 Bizim alerjimiz var 3 aylık şuanda ben diyet yapıyorum. Süt alerjimiz az derece buğday, fındık, ton balığına ise yüksek derecede. Keçi koyun peyniri tüketebiliyorum onun dışında süt ürünü tüketmiyorum ve glutensiz besleniyorum
Esracm Yesomm92 oglum 16 aylik 3 ayliktan beri alerji. Dogustan mi yoksa sonradan mi oldu bilmiyorum. Muhendisin ogluna uyup islak mendil ve vucut yagi kullandim. Onlar mi yapti bilmiyorum. Besin alerjisi cikmadi. Daha dogrusu inek sutunr cikti. Ama sut urunleri verince alerji olmuyor. Sarimsak genelde azdiriyor. Bize doktorum herseyi ye cocuga da ver. Diyet yapma dedi. Ama bizimki asiri reaksiyon gostermiyor. Yani kanli kaka vucut isilik dokmeai vs onlar yok. Sadece bacak ve ense kasiniyor. Doktor 12 yasina kadar tekrarlar dedi. Torunlarinizda a cikar dedi. Eger gelin alerji hastasi degilse cikmaz dedi
Miray00 glnaykt 1 aylıkken dışkıda kan gördük ama o kanı görene kadarki sürecimiz çok zorluydu uykusuz geçen gecelerimi ıkınmalar huzursuzluk derken kanı gördük hemen doktora gittik gaita testleri karın ultrasonları hiçbirşey çıkmadı sonra çok iyi bir doktora gittik alerji doktoru o süre zarfında yüzünde egzamalarda çıktı. Doktor 18 tane test yaptı test sonucunda sonra sırtına deri testi yapıldı. Şimdi 4 aylık bir tedavi sürecindeyiz ilaçlarımız var kullandıgımız ve diyete devam ediyoruz. Ayrıca doktorlar direk bilmeden süt alerjisini yapıştırıyorlar ama buda dogru degil bizede süt alerjisi dediler ilk ama bizim süte 4 derece bugdaya 9 derece çıktı alerjimiz yani asıl büyük tepkimeleri bugdaya fındıga veriyordu.
glnaykt Miray00 çok geçmiş olsun ben de aynı durumdayım katı diyet yapıyorum ama hala huzursuz bebem.. bu günlerde de yeni bir doktora gitmek istemiyorum ama sanırım gitmemiz gerekecek. Meme de bile ağlıyor kuzum 😔
Gunesbebek Miray00 geçmiş olsun öncelikle, hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba? Bizimde alerjik bebeğimiz fakat 4 aylık olduğu için test yapmıyorlar merak ettim nerde yaptırdığınızı?
Miray00 glnaykt teşekkürler size de geçmiş olsun. Bizimdede meme de aglardı ama ilaçlardan sonra düzeldi çok şükür
Miray00 2lokummannesiii evet verdi durun size resminide atıyım bugdaya 8 derece süte 4 fındık ve ton balıgınada 7 ve 8 derce çıktı.
Miray00 Şöyle bir durum var biz bu süreçte çok yıprandık çokta paralar harcadık boş yere mesela gaita testinin hiçbir amacı yok çünkü o test size çocugun neye alerjisi olduğunu söylemiyor. Sonrasında bize direk süt alerjisi diyip süt ürünlerinin hepsini kestirip diyete soktular ama hiçbir şekilde tepkiler geçmedi gerçekten çok zor bir süreçti hiç uyuyamıyor emerken aglıyor ıkınıyor mutlu degildi çocugum. Sonra ülker hanıma gidince (eşimin çocukluk doktoru) ilk muaynesinde bize şöyle dedi bir hastamada süt ürünlerini kestirip diyede sokturmuşlar tabi kahvaltıda yigicek birşey bulamayınca hastası tahin pekmeze yüklenmiş megersem çocugun susama alerjisi varmış oyüzden bu testler gerçekten çok önemli bizimde mesela en yüksek bugdaya varmış glutensiz diyete başlayınca düzeldi herşey yani direk süt alerjisi diyip geçiriliyor ama öyle olmuyor çogu zaman ayrıca deri testide her yaşa yapılabiliyor internettende araştırabilirsiniz.
Asill Miray00 canı yanıyor mu bunu yaparken benim kızımın da kanda alerji cikdi bir bölüme sevk etti ama gidemedik napacaksam bilmiyorum neye alerjisi olup.olmadigini nasıl anlarım acaba
Miray00 2lokummannesiii kan testi deri testiyle degerlendirilmelidir bizim kan testinde bugday süt hiçbiri çıkmadı fakat deride hepsi çıktı
2lokummannesiii Miray00 bizim kanda çıktılar doktor deri testi yapmıyor her bebek cevap vermiyor diye
Miray00 Asill hayır hiç tepki vermedi çok güzel durdu işaretledigi yerlere damlaları koyuyor sonra minnacık bir igne ucu batırıyor derisine geçsin diye 20 dakika bekledik sonra sildik 5 dakika daha bekledik cetvel gibi bir aletleri var kaç derece oldugunu ölçüyorlar