monster benim bebeğim de 3 ay 6 günlük. Yaklaşık 2 aydır da uyku sorunu yaşıyoruz canım. Bir de doktor kolik dedi. Ne gazı ne de nazı bitmiyor. Ben şimdiye kadar hiç düzen peşinde koşmadım. Tek istediğim sakin kalsın ve becerebildiğim kadarıyla uyutabilmek.
Şimdi benim bebeğim en geç saat akşam 8 de uyumuş oluyor. 2 saatte bir de uyanıp besleniyor sabah saat 4 veya 5 e kadar. Eskiden hep altını değiştiriyordum var olan uykusu da kaçıyordu. Şimdi altını değiştirmiyorum, kundak yapıyorum kundağını da açmıyorum. Şapkası da gözlerine çekiyorum ve uyandığında açmıyorum. Tekrar uyusun diye. Bazen uyuyor bazen de gazı oluyor masaj vs yapmadan sallamadan uyumuyor. Gündüzleri ise eskiden 1 saatte bir yatırırdım ağlaya ağlaya 30 dk max uyurdu şimdi uyanıklık süresi uzadı 2 saatte bir uyuyor. Gündüz toplasan 4 kez uyuyor ve kısa oluyor uykuları. Bir de bir gün gün içerisinde çok uyumuştu onun gecesinde hiç uyumadı. O yüzden 2 saatte bir uyutmaya döndük. Napalım böyle böyle büyüyecekler.
Kiminin bebeği de gece hiç uyanmıyor özeniyorum öylelerine ama bizimkiler de böyle napalım ☺️