deryaaslann Kızlar 6 buçuk aylık bebeğim süt ve yumurta alerji testi yaptık geçmeyen egzaması olduğu için artık yoğurt vermeye başlayacağım ama benim bebeğim bir öğün yiyor üç öğün vermeye kalksam göğüslerim patlayacak gibi oluyor ne yapabilirim bu konuyla ilgili her öğün ne verebilirim bilemiyorum
3boysmom deryaaslann zaten günde bir tadımlık verseniz yeter, hala ana öğünleri anne sütü/mama o aylarda
defnesmam42 deryaaslann 6 aylık bebeğe neden 3 ogun veriyorsunuz o suan tadim aşamasında biz tamamen sütü kesene kadar 3 ogun vermedim hiç
deryaaslann Kızlar hepiniz aynı şeyi yazdığınız için toplu cevap vermek istedim biz ek gıdaya meme reddi bitmediği ve biberon kabul etmediği için 5. Ayda başladım tadımlar püreler tahıllı gıdalar zaten çoktan bitti tabikide emziriyorum ama göğüslerim alışamadı zaten normalde de sütüm çoktu hatta mastit oldum kaç defa yazdım buraya sanırım neyse konumuz bu değil doktorumuz 2 ana öğün verebilirsin dedi çünkü biz 1 buçuk aydır ek gıdaya geçtik zatrn veya 1 ana a ara öğün verilebilir dedi çevremdekilerde öyle yapıyor mesela 1 kaşık pirinç unu yulaf unu yada irmik ile bir çay bardağı su ile muhallebi yapıyorum içine meyve koyuyorum muz elma armut ve sonrada isteğe bağlı zeytinyağı ilave ediyorum bu bir öğün mesela ve bu öğünü bitiriyor bu çok değil dedi doktor yani bebeğin mdesi 180 ml kadardır dedi bende ona göre ne az nede fazla veriyorum aslında bunu yedikten sonra 3 saat sonra acıkıyor genelde o zamansa anne sütü ile devam ediyorum zaten sadece 1 öğün veriyorum yada kabak sevmediği için kabak havuç karıştırıyorum püre yapıyorum veriyorum yoğurt konusunda da alerji testi yapıldı o yüzden yeniden vermeyi deneyeceğim yani şimdi ben yanlış mı yapıyorum ? Birkullanici organikirmik defnealeyna08 Retzja defnesmam42 3boysmom forumgurmesi thsinurr
deryaaslann defnesmam42 ben 3 öğün vermiyorum öyle yapın dedi doktor 2 ana bir ara öğün el gıdaya erken başladık
Retzja 1 yaşa kadar ana besin kaynağı formül mama ya da anne sütü. Şuan tadım dönemindesiniz. 1 çay kaşığı kadar tattırıp emzireceksiniz. Nasıl göğüsleriniz patlayacak gibi oluyor, doyumluk yedirip emzirmiyor musunuz?
deryaaslann Retzja biz bu aşamayı geçtik 1 buçuk aydır ek gıda veriyorum tadım yaptırıyorum 1 çay kaşığı yemiyor haliyle 10 bebek kaşığı yiyor yada tabağını işte
defnealeyna08 6,5 aylık bebek için 3 öğün çok fazla değil mi? Ayda tadımlara başladık biz dr tavsiyesi ile sadece anne sütü alıyor Aydan 6. Aya kadar sadece kahvaltı tek öğün gittik- ( ki zaten tadım yaptığı için 2 tatlı kaşığı falan anca yiyor) Şimdi 6. Ayda gün aşırı öğlen bi tatlı kaşığı meyve veriyorum ben yine her sabah kahvaltı tabi miktar ve çeşit arttı daha kolay . ( bir de doktorum öyle pirinç unu falan kullanmamı önermedi bi hevesle almıştım organik falan ama kullanmadım buharda haşlayıp püre yapıyorum 🧐 9-10. Ayda bile hala ana öğün anne sütü veya mama oluyor gibi zaten 3 öğüne bir yaşından sonra çıktı bi arkadaşım akşam öğünü bazen rahatsız ediyor bebeği
deryaaslann fistikannesii 6 buçuk aylık bebekler için öyle öneriler var ki her doktor farklı konuşuyor zaten internetteki anneler coşmuş durumda öyle tarifler öğünler falan
fistikannesii deryaaslann ne acelesi var insanların anlamıyorum elbet 3 öğün yiyeceği zaman da gelicek şimdiden bebeği yemekten soğutmaya gerek yok. Bebeğim 9,5 aylık 3 ana 1 ara öğün +emzirme devam ediyoruz her öğünü isteyerek yiyor ama bundan fazlası zaten olmaz 1 yaş da olsa 2 yaş da olsa max bu şekilde gider porsiyonu artar diye düşünüyorum
beybitolat deryaaslann biz zorunlu olarak doktor kontrolünde 4.ayda başlamıştık. Anne sütü ve mama içmiyordu. 6.ayındada 3 öğün yemek zorundaydı mecburen ama sizin bebeğiniz anne sütü hala alıyorsa bilmiyorum ben
deryaaslann beybitolat bizde de hala meme reddi var zor zor içiyor gerçekten emzirme saati gelince allahım şimdi yine iticek of falan diye düşünüyorum ne yapacağımı ayakta emzirmek uyurken emzirmek sallayarak emzirmek her şeyi yapıyorum emsin diye doktor sanırım o yüzden 2 öğün dedi 2 ana 1 ara öğün yad 1 ana 1 ara öğün bebeği takip et dedi nasıl yiyosa öyle inanın sağıp vermek istedim razıydım çünkü sütümde var allaha şükür ama kesilecek bu gidişle sağıp vermeyi de kabul etmedi küçük eşşek 🤣
hcr3 deryaaslann bence anne sütü ek gıdadan daha önemli ki 6 7. aylarda anne sütü ile beslenme oranı hala %90 diyor doktorlar. Biraz emzirdikten sonra öğünü verebilirsiniz yemeği yedikten sonra da teklif edebilirsiniz ben 6. ayda bu şekilde yapmaya özen gösterdim. Bizim oğlanında yatağa uzanmadan emmeme huyu var dışardayken çimenlere fayanslara yatma fikri çık aklımdan diyorum 😂
deryaaslann beybitolat evet sizinki gerçekten zormuş ben de aklıma takılanları deneyimli annelere sormak istiyorum öyle
deryaaslann Retzja evet bencede ağır o yüzden ben şuan 1 ana öğün birde ara öğün vereceğim 7. Aya kadar böyle gideceğim bakalım
TalentedMom deryaaslann ek gıdaya geçtiyseniz mutlaka öğlen çorba içirin meyve püresi ya da mıhallebi verin diğeri de yoğurt olsun