vy_ aile hekimi bize 4. ayında yapılıyor dedi 2 aylık aşısı olduğunda 4. ay aşımızda yaptırtacağımızı söyledik eczaneden randevu ile alınıyormuş neyse bizde kontrole gideceğiz doktoruna bayramdan sonra yaptırırız dedik bugün de doktorumuz artık çok geç ilk doz 2. aylıkken yapılıyordu dedi rota ve menenjit aşısı önemli diye biliyorum menenjit için yarın yapılacak rota aşısı yaptırmayan var mı aranızda olmasa da olur mu
organikirmik vy_ yani bunlar özel aşılar, varlığından bile haberdar olmayan çok kişi var. Olmasa da oluyor o yüzden ama rota virüsü kaparsa çok zor oluyor maalesef. Umarım kapmaz diyelim yapacak bi şey yok
flowersssss vy_ bizim doktorumuz 3.ayında yaptırın dedi. 2aylıkken zaten çok aşısı var dedi. Benim çevremde yaptırıp çocuğu bir kaç kere rota olanda var yaptırmayıp çocuğu hiç geçirmeyende var. Zaten zorunlu aşı değil
vy_ flowersssss evet öyle ama rota ne gibi oluyo grip gibi mi nasıl bir hastalık oluyor ve birinden mi bulaşıyor nasıl oluyor tam olarak bilmiyorum bende
vy_ curlymomms ilk doz için geç kalmışız o yüzden 2. dozu 6. ayllıkken yapılması gerekti yapamayız ilk doz olmadığı için dedi
mrscakir vy_ 4.ayda nasıl diyebiliyor ki 4.ayda zamanı geçmiş oluyor evet. Bizim doktorumuz en geç 14.haftaya kadar demişti biz 3.ayında yaptırmıştık. Keşke aile hekiminden ziyade doktorunuzla aşı takvimi çıkartsaydınız. Tekrar aile hekiminin yanına gitseydiniz bakalım yapıyor mu 4.ayında ne diyecek
vy_ mrscakir normal de 4. ayında yapacaktı eczanede randevu ile geliyormuş yapamadık iyi ki de olmamış çünkü 2 aylıkken yapılıyormuş dün öğrendik doktorundan
aynak vy_ neden sizi yanıltmışlar ki , en geç ilk doz 14. Haftaya kadar yapılıyor diye biliyorum, yani 2. Ve 4. Ayda yada 3.ve 5. Ayda yapılıyor. Bizim ebe ne kadar erken yaparsanız okadar iyi aşı tutuyor demişti
vy_ aynak bilmiyorum sürekli sağlık ocağında bir sorun yaşıyoruz 2 aylık aşımızı bile 3 ayına 6 gün kaldı öyle yaptılar sürekli aşı gelmedi vs demişlerdi
organikirmik vy_ ishalle seyreden bi hastalık, yüksek ateş kusma vs de oluyor. Temas yoluyla bulaşıyor ama dışkıyla temas sanırım emin değilim. Çocuk gidip dışkıya temas etmez tabii ama oyun alanları da bi risk maalesef
vy_ flowersssss ciddi bir sorun olmaz yani biri bana çok zor atlatır yoğun bakıma alınır demişti de aşı da olamadık bir şüphe ve korku oluştu ilk çocuğum da olduğu için her şeye tecrübesizim
vy_ superisi90 evet doktor da demişti rota olursa artık onun tedavisi daha kolay ama menenjit kesin olsun bu ayda olunuyor zaten dedi 4. ayımız da dün olduk onu
ozdenizzz vy_ resmen hakkınıza girmişler sağlık ocağına asla güvenip de iş yapmam sizi resmen yanıltmışlar. Rota aşısı olmamış olması dünyanın sonu değil ama yakalanırsa ağır atlatabilir sen annesi ishal kusma gibi rahatsızlıklarında yakından takip et gecikmeden acile gidersiniz.
vy_ ozdenizzz şuan kaka sorunu var zaten 7-8 güne kadar yapmadığı zamanlar oluyor sadece diş çıkaracağı zaman bebekler ishal oluyor diye duymuştum dikkat ederim o zamanlar da eğer ishal olursa
evlathersey1305 vy_ 14. Haftaya kadar yapılması gerek diye uyarmaları gerekirdi hata yapan onlar rota çok önemli menenjit aşısının telafisi varmış ama rotanın yok çocuklarda ateşli ishale yok açıyor ağır atlatıyor aşı olmayanlar vücudu yenik düşende oluyor Allah göstermesin