prenses99 Kızlar 2 aylık bebeğim 4 gündür sütüm azaldı neler önerirsiniz mama veriyorum ilk emziriyorum sonra mama kızımda baya iştahlı çok seviyor yemeyi sütü artıracak önerilerinizi bekliyorum göğüslerim eskisi gibi şişmiyor söndü baya
Mrt06 prenses99 bol su, komposto , dur kurusu , kısır , tahinli cici bebe , yulaflı yoğurt yada yumurta bana bunlar yapıyor azalttım mı sütte azalıyor anlamadım bende fil gibi açıkmadan yiyip içiyorum artık
kuzey1803 prenses99 ama bu çok normal memeleriniz terbiye olmuş 2 bucum sylım bebeğim 2inci aya girdğiimiz gibi yumuşacık oldu ama. Bu sğt azaldı veya bitti denilmez bebeklerimizi artık daha güclü emdiği için memeye tam boşaltıyor artık daha yağlı bir sütünüz oluyor eğer dık enşyorsada dolmasına fırsat verniyor ztn dolu meme daha duşu meme demek yunuşak meme daha yağlı eğer mamaya şuan sırf o yüzden başladoysanız hiç gerek yoktu bence vez sayısını takip edebilirsniz sütünü asıl azalmasını istnrşyorsanız bol bol emzirin mama bir süre sonra tok hissi yaratır var emmeyi azaltır emme arasındaki süreyi açar meme calışmadıkca süt üretimi yavaslaş tani işin içine bibieron girdiğindede malsef meme reddi başlıyor daha sonra daha bebeğiniz ufak sık sık emzirip bol su tüketin artar am dolu dolu sert bir meme beklemeyin memeler bebeğin ihtiyacı kdr ğretmeye başlıyor artık o emdikce süt üretimi oluyor fabrika gibi düşünün ☺️
kuzey1803 Mrt06 mesela azaldığını nasıl anlıyorsunuz sağım mı yapıyorsunuz yada bez sayısımı azalıyor yani evet bende bazen böyle bir hisse kapılıyorum ama sonra hayır diyorum herşey yolunda hergünki gibi sütüm günden güne bebeğimin ihtiyacına göre süt üretiyor diyorum uzun zamandır sağımda yapmıyorum belki şuab sağım yapsam. 20 cc cıkar o yüzden sağıp piskolojimi hiç bozmayıp bez sayısına bakıyorum bol su içiyorum
prenses99 kuzey1803 emiyor ama ağlıyor doymuyor çok ağlayınca mama veriyorum sakinleşiyor huzursuzluk gidiyor emerken sinirleniyor sağdığımdada anca 40 çıkıyor
Mrt06 kuzey1803 sağım ilk baş yapıyordum fakat kaldırdım bıda aklıma gelmedi açıkçası sadece surdan anlıyorum çocuğun yutkunma sesi geliyo yani bazen az bazen çok çok olduğu zaman memeden cekınce keyıflı duruyor yada uyuyor öbür türlü başlıyor ağlamaya ordan anlıyorum ağladığında bır ıkı mama verdim ve içip mışıl mışıl uyudu orda kafa dank etti benim
kuzey1803 Mrt06 yani mamaya yeni başladıysanız bence sık sık emzirin süütünz bebeğinize göre artar merak etmeyin mamanın yapısı annesütüne göre daha yoğun olduğu için uyuyolar daha sonradan meme reddi yaşamayın ben ilk cocuğumda sizin gibi düşünüp başlamıştım sonrası ful meme reddi bu sefer dürekli sağım yapardım sütüm artsın diye e tabi biberond aişin içine girince sdce uykusunda emerdi oyuDne ikinci cocuğumda biberon vermedim benimkide bazen huysuzlağıyor ama çözdüm uykudan yapıyor bez sayısını sürekli kontrol ediyorum ordan yola devam bol bok emzirmeye calsııyorum mesele bi meeden daha az süt olduğunu düşünüyordum ilk onu vermeye başladım sanki oda arttı gibi düzene giriyor gibi gelşyor bana bazı günler az sık bazı günler daha düzgün emiyor ortaya kaırşık birşey gidiyor dkkd kilo takibi en güzeli bi gün içind esüt azalmaz çnkü zamanla emme arasında ki süre acıldıkca aüt üretimş yavaslar. Tabii siz daha iyi bilşrsiniz nasıl rahat ediyorsanız benden sadce tavsiye yanlış anlamayın sakın ☺️🌷
Mrt06 kuzey1803 yok yok canım doğru söyluyosun ama tecrübe artık öteki çocukta çok acemilik çektim bunda bazı şeyler anlaşılıyor örnek verıyorum koşuşturmalı bu gün yaşıyorum yemek bile yemiyorum mesela çocuk yarım saat memede artık bıkıyo çekmekten ve aglıyo ben süt gelsin diye beklesem boşuna aç bırakıcam o zamanlar veriyorum mecbur o şekılde yani
kuzey1803 Mrt06 bnmde öyle ilk cocuk acemilik oluyor çok meme reddi yaşamıştım 13 ay zorla emzirmiştim ama doyasıya değil hep uykuda mama ve ve bibieron yüzünden çok sağım ypamıştım ama ozmn eller serbest pompa türkiyede yoktu bilmşyordum şimdi biraz daha kolay herşey birde ikinci cocuk daha kolay sanırım yine bi endişe duyuyor insan ama daha kolay oluyor bnde yaşıyorum aynı şeyleri ama maa vermek istemşyorum yani biberon vemrektne korkuyorum sağdığım sütler var buzluğa attım biberon vermiyim diye 😂 yine aynı seyleri yaşarım diye hatta bu akşam teyzeme saat başı emiyor özellike gece birz uzun yyuyp sbh 6 7 den 11 e kdr saat başı uyanığ emşyor dedim doymuyor ondan deyip başkasından onunkide öyledi şimdi mama veriyor uyuyor dedii hahaha ama oyskaş bu konu hakkında çok araştırma yaptım bir cok emzirme dnaışmanı dinledim okudum çok normal olduğunu öğrendim kdkdkd cocuk keyifli doymasa ciş yapmazz yani sonuçtaa doyuyor doyuyor o deyip geçiştirdim 😂😂🤦🏻♀️🤦🏻♀️
kuzey1803 prenses99 tabi siz daha iyi bilirisniz sinyallerini umarım red yaşamazsınız o aralıktata sağım ypaınki sütüünüz artsın 🌸
busbusy Benim de göğüslerim öyle belki bebeğiniz biberonun o akışına alıştığı için sonuna doğru normal geliyorsa bile bebek sinir oluyordur. Benim bebeğimde öyle yaptı ben çözüm olarak memeyi C tutarak buldum ve her iki memeyi de veriyorum. Süt arttırmak istiyorsan da en etkili çözüm bana göte su tüketmek. Dün 4 litre su içtim lohusa şerbetini asla eksik etmem full şeker ama baya güzel arttırıyor ve günlük tatlı ihtiyacımı da karşılıyor. Buna da isnaden de yulaf, rezene ve yoğurtlu dere otu da güzel srttırıyor özellikle kuru cacık yap üstüne bol dere otu koy 1 saat sonra sütünün dolduğunu hissedeceksin bir de gece sağım çok önemli. Ben gece 3 de oğlumu emzirdikten sonra ne kadar çıkarsa çıksın her iki göğüsümü de sağarım ne olur ne olmaz diye de buzlukta stok yaparım. Gece emzirme ve sağım süt arttırmada çok yararlı oluyor. İnşallah bunlar fayda sağlar ama sütüm azaldı diyip psikolojik olarak kendini yorma, kendini üzme!✨💛
prenses99 busbusy gece emmiyor o yüzden azaldı sanırım uyandırırsam öle emiyor kaç kere emzirmeliyim gece teşekkür ederim
busbusy prenses99 bende gece 12 de emziriyorum sonra 3 de sonra da 6 da. Eğer doktorunuz uyandırmayım sıkıntı yok diyorsa bence gece 3 de bi yarım saatlik sağım yapın uyarmış olursunuz. Çünkü gece emmesi gibisi yok aşırı süt arttırıyor