mrs_moomm hayır ikimiz de öğretmeniz doğu görevi için oradaydık. Ardahan hepsinden küçük bildiğiniz bir ilçe gibi avm falan hak getire lcw carrefoursa falan bile yeni açılmıştı biz oradayken. Bi tane devlet hastanesi var özel klinik falan yok herkes Karsa gidiyordu çocuğu olan hamile olanlar. Sürekli kar kış çoook soğuk. Kars ona göre baya büyük. Özel klinikler var ama özel hastane yok. Avm yok ama birçok dükkan var. Sosyal olarak tabi ki Kars çok daha iyi biz oraya gidiyorduk hep gezmeye. Ama arkadaşlık çok güzeldi çok özledim🥲 havası hariç 😂 Iğdıra gezmeye gittiğimizde bana çok güzel gelmişti havası falan diğer iki ile göre tabi ki çok daha güzel mikroklima alanı orası zaten. Ama havası aşırı kirli bence çocuk büyütmek için çok uygun bir il değil. 5 dk arayla 2 kez ezan okununca aklımız çıkmıştı ahahahhaah😂 üçünden birini seç derseniz Karsı seçerim net. Ardahanda insan olarak çok güzel insanlar tanıdım askeri de severler öğretmeni de. Herkesin tecrübeleri farklıdır tabi bizim memlekete uzaklık ve soğuk konusunda bir problemimiz yoktu giderken ağladım dönerken de ağladım. Ayrı bir sorunuz olursa her zaman sorabilirsiniz. Heee bir de küçük il çok para harcamayız diye ümitlenmeyin Ardahandan İstanbula çok göç olduğu için bütün ev sahipleri ve esnaflar her şeyi fahiş fiyatlardan veriyor. İstanbulla kıyaslıyorlar maalesef. Ama Kars öyle değil daha uygun evler vardı mesela her şey dahil gibi.