yagmurdogaa Kızlar bebeğim bugün bu iki aşıyı oldu gün içinde ateşi yoktu ateş düşürücü verdim 4 saat aralıklarla ateşi 37.4 şuan üstünü çıkarttım mama verdim (emmedi çünkü) yapabileceğim başka bişey var mı ? Ateşinin yükselmesinden korkuyorum
gokomelo yagmurdogaa biz 3 aşıyı birden olduk akşamı 38.5 oldu ateşi calpol ve ateş düşürücü fitil verdik bide ekstra huysuzluk yaptı ama sabaha herşey geçmişti merak etmeyin
momdiary06 yagmurdogaa ben de ikisini bir gin arayla yaptırdım ama bebeğim bugün hiç kaka yapmadı ve çok gazı var böyle olan var mı kızlar ne zaman geçer
Urassmom34 busbus10 aynı gün yapıyorlar evet bizimki de bugün olacak ikisini. Belki rotayı cuma falan kendim evde uygularım menenjit ağır geçiyor diyorlar aşırı tedirginim
mrscakir Urassmom34 her bebek aynı değil ya benim bebeğim mesela o an ağlar sonra hiç bir etki görmem ama benim bebeğim bütün aşılarda aynı.
busbus10 Urassmom34 doktor 2 gün arayla da yapabiliriz dedi bakalım biz nasıl yaptıracağız rota ile arasında bir hafta olsa yine iyi olurdu. Bazı doktor bebeğe ağır gelebileceğini düşünüp 3 ay sonrasında yaptırın diyor niye bu şekilde fikir ayrılıkları var anlam veremedim
Urassmom34 mrscakir bu arada bizimki de aynı şimdi düşününce. Öyle çok huzursuzluk yaşamadım ama atakta şu an kendisi huysuz😂
Urassmom34 busbus10 valla ben de son anda fikir değiştirip sadece rota yaptırdım. Menenjiti 12 aya kadar yaptırabiliyormuşuz, haftaya zaten karma ve zatürrenin de 2. dozları var aşıdan nefes alınmıyor ya
busbus10 Urassmom34 doktor Menenjit hastalığına 6. Ay öncesi bulaşabilir öyle bi durum da kurtulma şansı da yok diyo o yüzden korktum sanırım yaptırıcam bu ay hepsini
Urassmom34 busbus10 evet önemli bir aşı. Bu hafta menenjiti yaptırıp karmayı ay sonuna öteledim ben de napıyım☹️
nxkfmdksmzm busbus10 ben rotayı yaptıramadım vaktini kaçırmışız daha doğrusu ben eşime laf anlatıp dinletene kadar vakti geçti sadece menenjiti yaptırabiliyorum. Onun da vaktini kaçırmadan bu hafta ilk dozunu yaptırıcam
Urassmom34 busbus10 henüz yaptırmadım rotanın etkileri hala sürüyor. Her gün kaka yapan çocuk 10 günde 2 kez kaka yaptı ve çok gazı var geceleri hep huzursuz uyumuyor sürekli bacaklarını çekiyor. Düzelmeden yaptırmayı düşünmüyorum menenjitin diğerlerine göre ağır bi aşı olduğunuz söylüyorlar
momdiary06 Urassmom34 şimdi bunu araştırmaya girmiştim 2 gün önce rota oldu her gün 2-3 kez kaka yapan bebeğim kaka yapmıyor ve aşırı gazı var uykudan ağlayarak uyanıyor sürekli😔 Menenjit de bir gün sonra yaptırdım o daha ağır dediler ama onun hiç yan etkisi olmadı ama rota çok kötü yaptı bebeğimi
busbus10 Urassmom34 benım bebeğim de normalde hergün yapmıyor kakasını bazılarında isal yapmış mesela rota
Urassmom34 momdiary06 dün çok kötü bi gece geçirdik fitil attım hala kakasını yapmadı, zaten 10 günde yaptığı kaka miktarı da o kadar az ki. Dün saatlerce ağladı susturamadık diğerini yaptırmayı düşünmüyorum. Bugün doktora götüreceğim
Urassmom34 busbus10 evet hemşire bana ishal denk gelmiştir ishal yapmaz demişti. Bizimkinin kıvamı ishal gibi zaten ama yapmıyor mahvoldu günlerdir çocuk
Urassmom34 busbus10 evet kullanıyoruz gaz sorunu yoktu ama doktorumuz devam edin demişti, çocuğun aşıdan beri yaklaşık 10 gündür gaz sorunu var geceleri hep huzursuz
Urassmom34 Yaz_duru doktorumuz bize 3 ay 15 günlüğe kadar vakti var demişti. Biz eczaneden aldık, kendisi gittiğimiz hastaneye aşıyı veren eczane tanıdığımızdı, sağlık ocağındaki hemşireye uygulattık zaten ağızdan veriliyor