Umutoglum öncelikle halıları kaldır. Koltuk örtüsü çok gerekmiyor bence. Daha doğrusu benim oğlum koltuk sevmiyordu o dönem gerekmiyordu 😃 öncelikle gece bez takma. İlk başta 5-10 dk da bir tuvalete götür. İlk 3 gün tutamamasına, mantığını oturtamamasına takılma. İşediğinde de yere, her yeri silmen gerekmiyor. Kuru peçeteyle kurala sonra bölgesel sil. Hamilesiniz zaten. Gün boyu her dakika işemiyor zaten. Aslında daha rahat tuvalete başlaması. Ya zaten öğrenselerde illa kaçırma oluyor. Çok takılmayın 😃 boxer lazım bol bol. Kaçırdıkça üstünü değiştirin. Bak çişin gelmiş bir dahakine tuvalete yapalım kıyafetin kirlenmesin diyin güzel güzel konuşun. Kızmayın ters tepiyor. Bu arada benim oğlum da konuşamıyordu tuvalet eğitimini öğrendiğinde.
Duş alırken çiş yaparsa gösterin aaa bak çiş yapıyorsun gibi. Farkındalık kazanıyorlar çişin ne olduğuna dair. Çok etkisi oluyor banyoda gördüğü şekilde çişi yakalamanın.
Benim oğlum kakasını bezdeyken ayakta yapıyordu. Bizi oturarak yapması gerektiği konusunda baya zorladı ilk günler. Ama oturmaya başlayınca (3-4 gün sürdü) kolayca öğrendi.
Gece de yatağa alez+çarşaf+alt açma örtüleri(veya başka alez)+çarşaf şeklinde gittim. Gece kolay değişecek üstler giydirdim. Kaçırınca hemen çarşaf kaldırdım kıyafetlerini değiştirdim. Genelde sabah 5-6 dan sonra yapıyordu. Bir kaç gün sonra kaçırma baya azaldı. Arada bir kaçırma oldu sadece.