Nikita Merhaba bacımlar🙋🏻♀️ Buzluğa kıymalı, peynirli ve patatesli börek atmak için 12 adet yufka aldım. Bana her seferinde mükemmel sonuç veren ve buzluk görmemiş gibi görünecek tarifleriniz gerekiyor. Kesin vardır sizde ☺️ Hadi bana da verin 🥰
Nsrn1 Nikita ya ben bir kez pişirdiğim börekler kalınca atmıştım buzluğa 😄 çıkardığımda çözündürüp ısıtınca tazecik olmuştu 😄 ama özellikle buzlupa koymak için bir tarifim yok maalesef 😶
Fatma_FLZ Nikita sodalı. 1 şişe soda 1 su bardağı sıvı yağ tuz 12 yufkaya az gelir ama tam ölçü bu ıslayıp ıslayıp yapın en son kalanı uzerıne dökün. Sodalı tariflerde buzluk böreği ya da dolapta bekletınce cok daha ıyı sonuc verıyor gerçekten. Peyniri de tek peynirle yapmayın 3 çeşit karıştırın en az kuruyor yoksa peynir
Nikita Fatma_FLZ bunu yapayım. Teşekkürler 🌸 Kıymalı börek içi hazırlıyor musunuz? Ben börekçilerdeki gibi yapamıyorum. Kupkuru oluyor 😕
Nacafa Bunu geçenlerde 6 yufkadan yapıp buzluğa attım hep yapıyorum güzel oluyor. Sigara böreği şeklinde düşünüyorsanız mutlaka bakın
Nikita Nacafa yağda kızartılıyor değil mi😅 benim konu hakkındaki bilgi seviyem ortaya çıktı 😂😂 patatesliyi böyle yapayım 🫶🏻
[silindi] Nikita bir yufkayi 4 e böl ucgen seklinde kes yufkalari sadece sivi yagi ile yagla ic harcini koy sar ve buzluga at. Buzluktan ciktiktan sonra don haldeyken uzerine maden suyu dök yumuşasin yeterli yumusakliga ulasinca kalan madensuyunu suzebilirsin tepsiden en son uzerine yumurta sarisi ve siviyag sur bol susam ve corekotu at firina misss🤌
Nikita [silindi] ne kadar yap süreceğim. Vıcık vıcık mı olacak, yağ görmüş gibi mi görünecek? Bunlar lezzeti etkilediği için soruyorum 😕 Soda banyosunda ne kadar yumuşamış olmalı?
Nikita Minigim38 yaa oradan bakıp yapıyorum ama bazen kötü tarifler de oluyor. Bu yüzden sıklıkla denenmiş tarifleri istiyorum
bebikomomyy Nikita youtubeda betülün mutfak aşkı sodalı buzluk böreği tarifi var. Hep onu yapıyorum ve yiyen herkes çok beğeniyor. Pofuduk çıtır çıtır bir börek 😋
Nsrn1 Nikita yok yok bozulmadı şekli. Ben yufkalara biraz yoğurt soda ve sıvıyağ ile hazırladığım sostan sürüyorum. İç harcını ıspanaklı ve peynirli hazırlamıştım o böreğin. Yufkaları sigara böreği saracak boyutta kestim sonra iç harcını koyup ucuna kadar sostan sürdüm. Çok sıkı olmayacak şekilde sardım. Üstüne sürmek için kalan sosu kullandım çörekotu atıp pişirdim. Kalınca da attım buzluğa 1 ay falan sonra aniden bir misafirim gelince çıkardım çay hazır olana kadar hazır oldu börekler 😄 de
Fatma_FLZ Nikita bol soğan olmalı bence ve biraz salça. Bir de kıymayı aşırı pişirmemek lazım hafif sulu kalınca guzel oluyor burada börekcıler kuru bırakıyor acıkcası ben de oyle sevmıyorum
Nacafa Nikita yok fırında üzerinde yumurta sürüp pişiriyorum🤭 Özellikle kahvaltıda güzel oluyor direkt çıkarıp fırına atıyorum kahvaltı hazır olana kadar börekler de pişmiş oluyor
[silindi] Nikita yagi fircayla az birsey sur yeterli Madem suyuda biraz cekip yumusamalari yeterli bi 15 dk beklesin icinde kalani suz😊