mervelifff daha sütün bile oturmadı o yüzden sakın üzülme üzüntü, stres ile hormonları tetikleyip sütü baskılarsın. En başta sütüne güven. Artacağına inan emzirmeden sonra sağım yap en başta ilk öncelik aktif emzirmedir. Sürekli emmiyorsa sağım en büyük yardımcıdır. 2 saati aşmadan yap bunları. Gece 02.00-05.00 arası mutlaka emzir, uykulu istemezse mutlaka kalkıp sağım yap prolaktin hormonu bu saatti en yüksek seviyede çalışır
Sonra günde 3 litre su mutlaka olsun. Kesin iç. Onun dışında Bestlax Damla, gegi anne çayı, malt, Solgar brewest b12 bunları takviye olarak kullanabilirsin.
Yiyecek olarakta tahin, bulgur, yulaf yiyebilirsin. Nane, kekik bunlardan uzak durmalısın onun dışında yeşillik yiyebilirsin.
Eğer sütünün doyurucu olmasını istersen kahvenin içine Hindistan cevizi yağı katabilirsin (tadı çok kötü ben içemedim)
Süt arttıcı tarifler var internette onlardan da destek alabilirsin.
Bunların dışında en önemli şey psikolojin inanır mısın bilmem ama ben şu içerken suyun süte dönüştüğünü ve mememde biriktiğini hayal ederdim ordan da bebeğimin bir şelaleden süt içtiğini. Böyle imgeleyerek içerdim hep suyumu ve sütüm arttı ha tabiki oluk oluk gelmiyor ama bebeğimi doyuracak kadar gelmesi yeterli şu an. Şükür 🙏
Umarım faydam olur, bol sütünüz olsun