doganinannesi_1 Anneler, kızım bir yasinda. Arka dişlerini çıkarıyor. 7 gündür geçmeyen bir pisiği var. Bepantol baby kullanıyoruz. Hala gecmedi ne yapmalıyım ya öneri verir misiniz?
askilibomcikella doganinannesi_1 doktorumuz trivazol doğru yazdım umarım fito ve hametan karıştırıp kullan demişti o dönem iyi gelmişti ama trivazol 4 günden fazla kullanılmıyordu diye hatırlıyorum
UykuPerisi_ doganinannesi_1 oğlum 14 aylık neler çektik. Hala da toparlayamadım. Sudocrem hametN kullanıyorum
MayaliHamur doganinannesi_1 kanayan pişiklere ne bepanthol ne siveno gibi pişik önleyici kremler işe yaramaz onlar önleyici size travazol hametan fito tarzı kremler lazım doktora gösterirseniz o uygun olanları verir genelde karıştırılıp uygulatıyorlar
doganinannesi_1 askilibomcikella acaba iyi gelir mi şimdi yapsam doktora mi gotursem randevu da bulamıyorum ya
alinmom doganinannesi_1 Geçmiş olsun. Öncelikle ıslak mendil kullanmayın pişiği iyice tahriş eder. Kaka sonrası muhakkak yıkayın. Pişiği kurutması için hametan mavi olanı kullanın çok iyi geliyor.
doganinannesi_1 alinmom ya ıslak mendili kullanmayıp acaba bu bebek pamuklarini mi kullansam sıcak suyla ıslatıp. Yıkayınca hasta oluyor kızım ya iki günde bir banyo yapıyorum ama her yapısında yikasam hastalanıyor ve bağırıp ağlıyor banyoda. Bu pamuk fikrine ne diyorsunuz
UykuPerisi_ doganinannesi_1 Bizde diş döneminde başladı ama en çok portakal falan yedirdiğimde olmaya başladı. Asitli yiyeceklerde artıyordu. Neler çektim bildiğin mantara çevirmiş. Doktorum Travazol verdi fakat oku da en fazla 5 gün kullanabiliyorsun. Gerçekten 2 güne toparladı ama ben arkasından mavi hametan ve sudovrem karıştırıp sürüyorum bir de o kremi sürünce popo arasına pamuk koyun. Birbirine denk gelmesin öyle biraz çözdüm . Tene değince daha artıyor sanki. Hala devam kaka yapınca kızarıyor hemen kremliyorum. Yemesine dikkat ediyorum. Siz de bu aralar ne yedirdiğinize dikkat edin. Alerjikte olabiliyor. Geçmiş olsun miniğe :(
aylaebru doganinannesi_1 kesinlikle pamuk kullan ben ıslak mendil hiç kullanmadım pişiğe en büyük sebepte o mesela
alinmom doganinannesi_1 Yarıdan yıkayalirsiniz. Pamuk iyi geliyor deneyebilirsiniz. İnatçı pişiklerde mantarda olabiliyor bunada travazol genelde öneriliyor. 🙂
utkumantar doganinannesi_1 sıcak su piştiği arttırır ılık suyla pamukla yıkayın sonra kuru pamukla kurulayın. Kullandığınız krem neyse onu sürün nemli kaldığı için pişik oluyorlar zaten. Ama kanlıysa hiç düşünmeyin direk doktor.
aylaebru doganinannesi_1 zeytinyağı kesinlikle kullanmayın ben bu konu içim çocuk cerrahisine kadar gidip danışan bir insanım istersen ufacık bir dene faydasını görmezsen kes doktorum bir kaç yöntem söylemişti. Çocuğun pişik olduğu bölgeyi güzelce yıka kurula kantaron yağını gazlı bezle sür bi saat kadar kalsın sonra tekrar yıka güzelce kurula sudocrem kullan bunu düzenli kullan leke yapıyor diyemem olcak benim kızım 2 buçuk yaşında hiç öyle bişey yaşamadık birde doktorumuz kanlı pişik olursa yara kremi verdi onu kullandım çok az şekilde hatta hala kabızken çok az kullanırım zarar görmesin poposu diye
aylaebru doganinannesi_1 yara kremimiz buydu yazıyor zaten gene doktora danışarak kullan canım bize faydası oldu travazolda kullandım ama geçirmemişti iyi gelmemişti kanlı pişik gibiydi portakal mandalina limon domates kesinlikle veriyorsan verme faydasını daha çabuk görürsün inşallah çabucak geçer