Tugcebb kevseradgzelmutlu aktivia probiyotik yediriyorum ben. Başlarda mayalıyordum sonra bir şey oldu ayarım bozuldu. Mecbur veriyorum. Doğru mudur bilmiyorum tabii ama 1 yaşına kadar hazır vermedim
ozdenizzz hamcokelek33 çok saçma bence hijyen olayı kişi ile alakalı o zaman benim kayınvalidem bebeklere özel yoğurt tenceresi kaşığı kabı çanağı ile yaptı her şeyi parmak değdirdiğini de bir kere görmedim bebeklerin yoğurduna değdirmem ben anlıyorum bakınca derdi. Ben gerçekten çok şaşkınım resmen ev yoğurduna hijyen değil deniliyor market yoğurduna öcü gibi düşünmeyin diyip nerdeyse ev yoğurduna öcü denilecek. Bin tane haber izledik süt ürünlerini nasıl yaptıklarıyla ilgili. Tekrar söylüyorum karşı değilim ama ev yoğurduna steril değil demek çok iddialı bir cümle market yoğurtların da kıvam arttırıcı ve koruyucu var o zaman gerçekten kişiye göre değişiyor bu konu neyse aman yoğurt yesinler de bebekler nasıl yerlerse yesinler diyip konuyu bağlayalım.
ozdenizzz canmanayvesuyu en yakın arkadaşım gıda mühendisi iyi bir yer de ve mevkide market yoğurtlarına kıvam arttırıcı ve koruyucu koyulması gerekiyor raf ömrü için zaten üstünde de yazar der önemli olan düzgün markaları tüketin bir zararı yok der.
suhedaaaaa hamcokelek33 Yıllardır evde mayalıyorum hiç parmak sokmadım, tencerenin dışına dokunurum elimi yakmazsa mayalarım :) ya da temassız ateş ölçerle derecesine bakarım.
ozdenizzz suhedaaaaa işte ben de buna anlam veremiyorum inat gibi resmen ev yoğurduna steril değil diyip üstüne market yoğurtları daha steril diyorlar. Deseler ki market yoğurtları da yapamayan ne yapsın yedirmek için falan valla bir şey demicem.
suhedaaaaa kevseradgzelmutlu Ben oğluma mayalıyordum severek sade bir şekilde yiyordu ama çorbada ekşiliğini beğenmiyordu. Sade yedirceksem mayaladığımdan veriyorum çorba yapacaksam hazır kullanıyorum
ozdenizzz canmanayvesuyu ama içirdiğimiz vitaminler de bile raf ömrü olduğu için koruyucu var ki zaten.
suhedaaaaa ozdenizzz Zaten bakteriler o yoğurdu mayalayan şeyler 🫠 bizim evde ikiside bulunur ikisinide tüketiriz. Çorbalara mezelere falan hazır yoğurt kullanıyorum kendi yoğurdum ekşi oluyor ayranı güzel oluyor bi de sade yemesi
hamcokelek33 ozdenizzz ya siz sanıyorsunuz ki biz market yoğurtlarını savunma birliği kurduk ve propaganda yapıyoruz hahahahhs yani gerçekten komiksiniz. Steril kelimesinin kelime anlamı diyor bunu ben demiyorum. Hiç fabrika ortamı gördünüz mü?
canmanayvesuyu ozdenizzz evet her koruyucu zararlı değilmiş zaten mantıken olması lazım yani hemen tüketilmeyen şeylerde
ozdenizzz suhedaaaaa aynen evet aslında bunu diyoruz ama anlamak mı istemiyorlar ben bilmiyorum ki yoksa kimin gönlü ne istiyorsa öyle yapsın ama ev yoğurduna temiz değil diyen oldu ya.
ozdenizzz hamcokelek33 evet tam olarak öyle yapıyorsunuz ve komik olan o oluyor kimse size market yoğurtları tü kaka demedi sizin kullandığınız cümleler ev yoğurdundan daha temiz olduğunu iddia etmeniz yoğurda parmak sokarsanız tabi steril olmaz yemek yaptığınız tencere de yaparsanız tabi olmaz biz de bunu söylemeye çalışıyoruz. Emin olun sizden daha çok fabrika görmüşümdür belli başlı markalar dışın da diğerlerinin fabrikalarında o kadar nizam yok.
hamcokelek33 ozdenizzz ev yoğurdu pis diyen kim pardon? Market yoğurdu doğası gereği , fabrika ortamında yani steril ortamda, yapıldığı için daha temiz demekle, ev yoğurdu pis demenin anlamı aynı mı? Okuduğunuzu doğru yorumlayın lütfen
hamcokelek33 ozdenizzz bu arada kendim çocuğuma yoğurt mayalıyorum, yetiştiremediğim yerde de market yoğurdu veriyorum bunda da hiçbir beis görmüyorum. Ama siz ve sizin gibiler sadece market yoğurdu vermek durumunda kalan annelere yetersiz muamelesi yapıyorsunuz. Bunu da bu sitede görüyorum herkes birbirinden daha iyi anne. Nasıl siz benim söylediklerimden “ev yoğurdu pistir” çıkarımı yapıyorsanız ben de sizin dediklerinizden bunu anlıyorum.
ozdenizzz hamcokelek33 hanımefendi anlama problenimiz mi var ? Size diyorum ki hatta siz benim arkadaşa yazdığıma cevap vermişsiniz orda da okuduysanız eğer ben market yoğurduna tü kaka demedim iyi misiniz siz ya nerelere çektiniz kimse kimsenin anneliğine laf etmedi orda da okuduysanız dicem ama okumamışsınız belli ya da siz başkasının yazısını okuyup yanlış insana yazdınız ben de yapmayı bilmiyorum market yoğurduna da asla karşı değilim orda takılınan konu aksine yazan hanımefendi ev yoğurduna kötü demesi market yoğurduna güzelleme yapması sizce burda ki sorun yoğurt yapıp yapmamayı bilmemek mi? Siz bence başkasının yazılarını okuyup bana yazdınız. Hatta demişim ki yoğurt yesinler de artık nasıl yiyorlarsa yesin bebişler. Yetersiz muamelesi yapıyorsunuz demişsiniz tövbe ya Allah herkese okuduğunu anlamak nasip etsin çünkü ülkemizin en ciddi problemlerinden birisi. Herkes kendi bebeğine harikadır kimsenin haddi değil sorgulamak.
hamcokelek33 ozdenizzz üslubunuza dikkat edin ben sizinle düzgün konuşuyorsam siz de benimle düzgün konuşacaksınız. Yorumları tekrar okudum benimle aynı düşünüp farklı bişey yazan olmamış şimdi istediğiniz gibi cevap vermeyin. Kendiniz döne döne ev yoğurduna kötü dedilerrrrr diye triplere girmişsiniz. Yorumlarda kimsenin ev yoğurduna kötü dediği yok . Israrla anlamak istemeyen sizsiniz
ozdenizzz hamcokelek33 üslubuna siz de dikkkat edeceksiniz demek ki söylediğim hiç bir cümle de aksi bir durum yok sabah a kadar döne döne bir daha okuyun bir çok insanın aynı konu da yorumu var ama siz belli ki bana o kadar odaklanıp triplere girmişsiniz ki başkalarının yazdığını da görememişsiniz, o zaman siz demek ki ellerinizle steril olmayan bir şey için uğraşıyorsunuz bebeğinize yedirmek için çünkü yukarı da söylenen ev yoğurdunun steril temiz olmadığı yani konuyu sizin çekmek istediğiniz gibi kimse yok yapamayını yetersiz hissettirme yok en harika anne olma peşinde değil. Sizin çekmeye çektiğiniz yerler daha üslupsuz. Kimin canı nasıl rahatsa ne istiyorsa öyle yapsın.
Yusufagahinannesi kevseradgzelmutlu 9 aylıktan sonra organik yoğurt almaya başladım file marketten. Temiz içerikli doğru yoğurdu bulursan bence sorun değil. Ama tabi doğru yoğurdu almak lazım sütaş kaymaklımm yoğurt var oda iyi içeriği temiz