gzd_nhr biberon emzik ya da bebeğin kişisel zevkleri sebepli red olabilir. Kullandığınız parfüm vs varsa bırakın kokulu hiçbir şey sürmeyin. Mümkünse çamaşırlarınızı bebeğin deterjanıyla yıkayın. Sütünüzü artırmak için ekinizden geleni ardınıza koymayın. Mama verdiğiniz saatlerde mutlaka sağım yapın süt için uyarım olsun ki devamlı süt üretilsin. Her emzirme sağım sonrası 300 ml su için. Yemek saatlerinizi atlamayın. Üç ana üç ara öğün yiyin. Öğünlerinizde mutlaka protein sağlıklı yağlar ve karbonhidrat dengeli bir şekilde bulunsun. Ara öğünlerde kuru incir hurma kayısı dut kuruyemiş karışımları yiyin rezene için. Süt artırdıktan sonra biberonu tamamen kesin ve kabul etmesi durumunda farklı pozisyonlarda deneyin. Ben yatağa yatırıp ağzına sütü sıkıyordum sonra kendisi yapışıyordu. Bir süre mememi sıka sıka emzirdim süt bol gelsin emmeyi sevsin diye öyle geçmişti. 6. ayda yaşadığımız reddi hiçbir şeyle aşamadım ama o zamana kadar emebildiği için seviniyorum. Elinizden geleni yapın. Sonrası bebeğin seçimi ve zevki