Zynpblg My_son bende bugün doktora sordum, keçi sütüyle mi yapalım yoğurdu diye, inek sütüyle küçük kaplara yapın dedi, aslında keçi ile inek sütü arasında fark yokmuş.
Zynpblg ErFaLem çok teşekkür ederim, genelde herkes havuç ve patates önerdi sizin gibi, arkadaşın biri tarif kitabı attı, iyi ki varsınız çok sağolun🙏❤️🙏❤️
gokcekizinannesi Zynpblg benim kızım 5 ay 12 günlük. doktorumuzun tavsiyesiyle başladık biz de 1 hafta önce. doktorumuz alerji k bebek olmadığı için 2 sebzeyi karistirabilirsim dedi ama ben her şeyin tadını tek başına almasını istiyorum. 3 gün havuç püresi verdim bir kaşık zeytinyağı ilavesiyle. sonra patatese geçtim. arkasından yoğurt verdim. dün de patates ve havucu çorba yaptım bugün de aynı şekilde çorba verdim. şimdi değişik çorba kombineleri yapicam kış sebzeleriyle. tabi hafif pütürlü bırakmaya gayret ediyorum. bugünden itibaren akşam yoğurt da vereceğim. doktorumuz öyle söyledi. 2 hafta geçince de meyve pürelerine başlayacağız. alma armut muz avokado önerdi doktorumuz. cam rendeden geçirip verin dedi. bu ay böyle küçük küçük alıştırmalarla geçecek.
Zynpblg gokcekizinannesi çok güzel tarif etmişsiniz bişi sorucam püre yaparken buharda mı pişiriyorsunuz? Bide ilk önce mesela havucun kaçta kaçını püre yapıyorsunuz sanırım her gün taze hazırlanmalı değil mi? Çok sağolun ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
gokcekizinannesi Zynpblg buhar ya da su farketmez dedi doktorumuz. benim de buhar aparatim yok suda pişirdim. 1 küçük havucu haşladım. doktorumuz yarim fincan verebilirsin dedi ama ben kızım istediği müddetçe verdim. çünkü en önemli kuralımız “Zorlama Yok”. 1 kaç çay kaşığı kadar yedi ilk gün. her gün taze hazırlamaya özen gosteriyorum ama dun çorbası biraz fazla olmus dokmeye kiyamadim. o yüzden bugünde verdim. doğru yanlış bilemiyorum ama :) 1de doktorumuz 1 yasına kadar tuz 2 yasına kadar seker kesinlikle yok dedi. umarım yardımcı olmuşumdur. sevgiler 💖
Zynpblg gokcekizinannesi çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz, Sevgiler selamlar bizden olsun, Allah’ım hepinizden razı olsun ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
selenay_ Elifinannesi101019 Ya Allah aşkına siz bari gönderin şu listeyi bana mail adresimi yazıyım da 😂