beyzanurla 23 aylık oğlum var konuşmuyor önceden baba diyordu artık onu da bıraktı herşeye bu diyor alkış el sallama alo hareketi parmakla işaret var ayakkabını getir götür kapıyı aç kapat kumandayı getir vs komutları alıyor 3 saniyeden fazla göz kontağı kurmuyor gözlerini kaçırıyor adına bazen bakıyor bazen bakmıyor çocuklarla oynamayı seviyor ilgileniyor ekran izletiyordum yeni yeni kesmeye başladım birde benim olmadığım ortamda durmuyo ağlıyo bana bağımlı
beybitolat beyzanurla ekran maruziyetide olabilir. Ekranı tamamen kesip bir süre geçirin ona göre bie yol izleyin
mehmeteray beyzanurla eğer hemen bir uzmana gitmeyi düşünmüyorsanız. Ekranı hayatınızdan tamamen çıkarın ve çocuğunuzu bol bol parka oyun evine götürün. Eğer ekran maruziyeti varsa hızla bu belirtiler kaybolacaktır
SheDoesntCare beyzanurla otizm değil bence sadece gelişim geriliği , muhtemelen o da ekrandan kaynaklanıyor, sıfır ekran olsun bol bol kitap okuyun oyun alanlarına götürün ,sürekli çocuk içersine çıkarın , mutlaka etkisi olacaktır İnşallah .
gg3848 beyzanurla bazı belirtiler var ama ekrana çok maruz kaldıysa otizm belirtileriyle karışıyor olabilir mutlaka bir doktora götürün bir durum varsa erkenden destek alırsınız
lexias beyzanurla otizm belirtileri var ama burdan teşhis koymak yanlış. Çocuk gelişimciye götürün lütfen ve eğitimini alsın böyle bir şey varsa destek olursunuz 💕
Sennurklc11 Sizi üzmek istemem ama belirtiler birazcık benziyor dilerseniz bi çocuk doktorundan yardım alın en azından erken teşhis koyulur belki de yoktur içiniz rahatlar
beyzanurla Çok kafam karıştı çok üzülüyorum düşündükçe gerçekten eşime söylüyorum abartıyorsun birşeyi yok diyor anlamıyor
beyzanurla Ama tüm taklitleri yapıyor ağzını burnunu kulağını gözünü kaşını herşeyi gösteriyor sorduğumda dilimi çıkartıyorum çıkarıyor gözünü kapat dediğimde kapatıyor üfleyip mumu söndürüyor
alpaslanmom_ beyzanurla hayır otizm değil otizm olan çocuk bunları yapamaz veya işaret parmağıyla işaret edemez anlattığınız tamamen ekrana maruz kalmış bir çocuk ekranı keserseniz düzelecektir
ikicocukannasi beyzanurla ekran maruziyetine benziyor ekranı tamamen kesin, otizm isede çok çok silik Otizm atlatılacak bir durum. Çocuk psikiyatriye götürün ve mümkünse durumunuz varsa rapor almadan özel eğitim aldırın
beyzanurla ikicocukannasi tamamdır çok teşekkürler ekranı kestim doktora da en yakın tarihte götüreceğim
oben beyzanurla ben de o yaslarda ozele goturmustum cocuk psikiyatrisine ama en azindan icim rahat etmisti cocukla ilgilenemiyordum surekli hareketini izliyordum döndükce agliyordum gece kalkip agliyordum yemek yiyemiyordum gittim rahatladim isterseniz goturun devlete ya da ozele ama sizi yonlendireceklerdir bisey cikmaz insallah iciniz rahat eder
Pirasalipuding beyzanurla ekran izletiyordum yeni yeni kesmeye başladım Şu kısmı görünce var ya ne yazacağımı bilemiyorum. Umarım ekran güzellemesi yapan anneler bu tarz postları görürde, açmazlar.Sizde mutlaka bi uzmandan görüş alın inşallah değildir.
balkizlar Pirasalipuding onlar bu postları okumuyor biz yazınca suçlu oluyoruz he sen çok biliyorsun diyorlar
ceylinkardelen Pirasalipuding ekran guzellemesinden kasıt nedir yani siz hiç çocukken televizyon izlemediniz mi yani ben çocukluğumu hatirliyorum abimle erken kalkardik televizyonu açardık çizgi film izlerdik cok şükür de saglikliyiz yani
Ayseee12_ beyzanurla insanlarla ilişkisi nasıl peki büyüklerle küçüklerle ebe yabancı gelince nasıl davranıyo anne demiyo mu
beyazzkuguu beyzanurla burda hiçbirimiz doktor değiliz otizm var demek zor be bizim haddimize değil. Bana biraz uyaran eksikliği gibi geldi. Fazla tv varsa illa ki bu hareketlerini olumsuz etkiler. Bence önceliğiniz bir doktora gitmek olsun. Sonrasında da ekran vs tamamen bugünden itibaren çıkarın hayatınızdan. Havalar güzelleşti. Benim kızımda 23 aylık günde 2 kere parka gidiyoruz hava ekside olsa bile gittik saatlerce market avm gezdik. Şimdide sürekli parktayız scooter aldım onunla bayağı oyalanır çiçek toplar yerlerde yuvarlanır hepsinin ekrandan daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eline bez verin sizle temizlik yapsın makine boşaltsın başta tv yi çok arar ama inanın 3 4 gün sıkın dişinizi sonrasında alışırsınız
oben beyzanurla otizimli bireyler saatlerce donermis baslari donmezmis parmak ucinda da yuruyordu o denem onun icin de takip et 2 ay icinde gecmezse duyu butunlemeye git demisti gecti goz temasina onem verdi bir tane kukla aldi cocuk onunla iletisime gecti kus muydu neydi hatirlamiyorum tam cocuk onu takip etti uctu masa altina girdi yakalamaya calisti bir de agzi burnu vs nerde diye sormustu cevaplamisti 3 yasa kadar sifir ekran ile gittik biz zor biliyorum ama ekrani sifirlayin benim suan 4 yasinda veriyorum annanede oldugu zaman 4 saat bile oluyor (fazla oldugunun farkindayim)zamani gelince verirsiniz hala bile benleyken vermemeye calisiyorum psikolojik olarak ekran fazla oldugunda hala takip ediyorum sunu da soyleyim her cocuk farklidir bence psikiyatriye goturup rahatlayin cunku bende sizin gibiydim otizimli bireylerin aileleriyle hergun konusuyordum.burada yazma ile cocugu anlayamayiz tarif ile olmaz belki baska ortamda cocuk farkli bir sekilde davraniyor en iyisini psikiyatri bilir.Allah korktugunuza ugratmasin.