goldengate tam ölçü olarak hiç yapmadım göz kararı herşey baştan söylüyorum 😅orta yağlı kıyma kullanıyoruz 1 kilo kıymaya hemen hemen 1 kiloya yakın pilavlık bulgur kullanıyoruz. Bulguru en son ekliyoruz. Kıyma, 2 veya 3 yumurta büklüğüne bağlı, soğan, maydonoz, domates salçası, biraz biber salçası ( acı sevmiyorsanız eklemeyin) baharat( kekik, reyhan, pul biber, karabiber, dağ kekiği elimde varsa, tuz) önden bir yoğurup hepsini karıştırıyoruz sonra bulguru yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz. Kullandığınız malzeme miktarına göre yoğurma süresi değişiyor. Sonra isterseniz normal köfte gibi şekillendirip az bir haşlayıp yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz bu harcı( çok severim sık sık yaparım). Ufak ufak parmak ucunda sıkıyoruz biz (öyle yapınca dağılmayacağını düşünüyor annem benimde elim artık öyle alıştı 😅) direk yuvarlayada bilirsiniz (çok zahmetli bu kısım 😅) en son bitince tencerede biraz et kavuruyoruz soğan ekleyip kavuruyoruz salçasını ekliyoruz su katıyoruz köftelerimizi ekleyip kaynatıyoruz isterseniz tekrar baharatta atabilirsiniz. Bu verdiğim ölçülerde 5-6 yemeklik çıkıyor bir kere yapıp buzluğa atıyorum
lisansli_Mom49