3 gün kuralı artık her besin için gerekli değil alerji ihtimali yüksek olanlarda kullanın. Yoğurt- yumurta- ceviz vs onun harici ben önce sebzelerden haşlayıp çatalla ezerek verdim başta zorlansa da hemen alıştı. Pütürlü olması önemli alışması için. Sonra yumurtayı önce sarısını daha sonra 7 aylık flnken beyazını da verdim. 6 dan 7 buçuk aylığa kadar hep çeşit çeşit sebze meyve şeklinde ilerledim onları kombine ettim. ondan sonra kırmızı et, balık onları verdim. Ispanak, pırasa gibi sebzelerden ona uygun yemek yaptım. Çorba çok tercih etmiyorum kabız vs olursa yapıyorum ki çiğneme yutmayı öğrensin. Şuan yeni 9 aylık olduk ona pilav yapıyorum yeşil mercimek yemeği vs yapıyorum. Pankek, omlet vs yapıyorum. Dişi dahayeni alttan bir tane çıktı. Yani dişi olmadan da yiyordu et vs. Önemli olan bebeğinizin çiğnemeyi öğrenmesi lazım. Bol bol karşısında çiğneme hareketi yapın. Eline verin mıncırır başta zamanla alışır kendi yemeye. Ortak yemek konusunda da doktor 10. Aydan sonra kendi yemeklerinizden tuz koymadan azar azar tattırın dedi. 1 yaşından itibaren de yemeklere azar azar tuz ekleyip ortak yiyebilirsiniz dedi. Umarım güzel şekilde tamamlarız bu süreci:)