aybarsss54 Kızlar oğlum 48 günlük ,45.gün kalça ultarosunu çektirdik hastaneden çıkarken işitme testi oldu şimdi göz muaynesi olması lazım ama ne zaman olması gerektiği söylenmedi .Göz muayenesine ne zaman götürmem gerekiyor bilgisi olan var mı ?
birkimsee aybarsss54 biz geçen hafta götürdük 5 buçuk aylık bebeğim. Doktor 6 aydan önce götürülmesi iyi demişti.
gokcesmomyy aybarsss54 1 ya da 1.5 aylıkken ilk göz muayenesine 6 aylıkkende ikinci muayeneye götürdük doktor 1.5 yaş gibi götürebilirsiniz yine demişti
mylifes_myrules aybarsss54 çok erken bence benim oğlum 3 aylık bende bu ay içinde alcam, bide çocuk hastalıklarına götürmüyor musun göz için,randevu hep bulunur
brfnbt aybarsss54 biz 25 günlükken yaptırdık doktorumuz ilk üç ayda yaptırın demişti ultrasona götürmüşken yaptırmıştık
birkimsee aybarsss54 yani bana göre biraz küçük en azından 3 ay olsa iyi gibi ama tabi götürülür bu ayda da. Bu arada Bizde gözün dışına baktı her şey normal çıktı. Gözün arkasına bakmak için bir damla damlatıp öyle bakmamız gerek dedi. O da yan etki olarak ateş yapabilirmiş. Bende 1 yaşından sonra yaparız onu dedim şimdi ateş falan olur korktum açıkçası. Yapanlara sorayım bende her bebeğe bunu yapıyorlar mı diye.
Marianne aybarsss54 şu an zaten gelişim evresinde ki. Götürseniz de net bir şey söylemez. 6 aya kadar net görüntü yok zaten.
birkimsee TalentedMom gokcesmomyy brfnbt Benim bebeğimin gözünün dışına baktı doktor normal çıktı ama arkasına bakmamız için damla damlatıp öyle bakmamız lazım dedi. Bununda yan etkisi ateş olabilir dedi ben korktum yaptırmadım onu şimdilik. Sizlerin bebeğinizede yapıldı mı böyle. Yan etki oldu mu nasıl bir uygulama bu?
aybarsss54 mylifes_myrules 1.ay kontrolünde çocuk hastalıklarına gittik zaten orda göz bakılmıyor .Göz hastalıklarına randevu alıp göz muaynesi yaptıracaksınız dedim oğlum çok ağlıyordu ne zaman gitmem gerektiğini sormamışım oda belirtmedi o yüzden burdan sorayım dedim
mylifes_myrules aybarsss54 bende götürecem bugünlerde ama çocuk hastalıklarına alıncak diye biliyorum, aile hekimimize bi danışayım en iyisi
Yazmelegi_ aybarsss54 kızımda hepsini 1 aylıkken yapmışlardı. Oğlumda ds 2 aylıkken yapılacak kalca ultrasonu ve göz muayenesi
aybarsss54 mylifes_myrules iş ben ayın 19unda gittim çocuk hastalarına ilk ay kontörlümüz vardı göz muayeneini ben sandım çocuk bölümü bakıyor normal göz hastalıkları tek çocuklara da onlar bakıyor oraya randevu alacaksınız demişti
aybarsss54 birkimsee aaa ilk duydum bende böyle bişey çevremde hiç duymadım bakalım ne dicekler merak ettim
brfnbt birkimsee benim bebeğime de sadece dışardan baktı bu ayda bu şekilde bakıyoruz dedi 6-9 ay da kontrole getir dedi sanırım o şekilde bakılacak
gokcesmomyy birkimsee bize ilkte de 2. Muayenede de damla damlatarak baktılar yan etki vs bi şeyler demediler ama bi sorun da olmadı zaten 🤷🏼♀️
TalentedMom birkimsee damlaya gerek yok ya küçücük bebeğe gerek yokki normal göz kontrolünden geçtiyse sıkıntı yok