miilena genelde 4. Aydan sonra veriliyor çünkü 4. Ay atağı uyku gerilemesi yapıyor ve bazı bebeklerde bu kalıcı oluyor aynı zamanda gece gündüz kavramı 4. Aydan sonra oluşuyor. Şu an rutin oluşturabilirsiniz, banyo, beslenme, kitap okuma ya da sevme yani hareketli olmayan çok fazla uyaran olmayan oyunlar, loş ışıkta ya da tamamen karanlıkta uyutun. Gündüz mutlaka perdelerinizi açın. Ben ilk çocuğumda uyku eğitimi için çok geç kalmıştım. 13 ay boyunca uyku nedir bilmedim ya ayakta ya kucakta evin içinde gezerek uyuyordu. Yatır kaldır yöntemi ile uyku eğitimi vermiştim asla ağlatmadan, ve sonrası çok rahattı, uyku saati gelince rutinlerini uygulayınca beşikte, bebek arabasında, koltukta, misafirlikte hiç fark etmez her yerde uyuyordu. Tam dalmasına yakın beşiğine koyun ama şu an uyku eğitimi için bebeğiniz çok küçük ama en azından kucaktan beşiğe alıştırmayı deneyebilirsiniz. Uyumadan önce beşiğine koyun çünkü bebekler nerede uykuya daldılarsa orada uyanmak isterler, rem uykusuna çok şık girdikleri için hafif uyanmada kendini uykuya daldığı yerde buldukları zaman tekrar dalabiliyorlar uykuya