Zeynep-im Kızlar 10 Mart doğum yaptım meme ucunda çatlaklar oluştu meme ucu yarasına iyi gelecek neler önerirsiniz tecrübelerinize ihtiyacım var
Teacherellaa Zeynep-im Emzirirken göğsünüzün kahverengisine kadar vermeniz gerekiyor ucunu tutunca oluyormuş öyle demişti hemşire Lansinoh lanolin göğüs ucu kremi var onu kullanabilirsiniz geçmiş olsun.
Momelf Zeynep-im ben krem aldım ama pek kullanmadım yıkıyorum gogsummu her emzırmeden önce ve daha snra kendı suyumu sıkıyordum ustune duruyordum 1 hafta oyle oldu gectı
Leyla90 Zeynep-im her emzirmeden sonra sutunu meme ucuna sur, gunde bir kac saat goguslerin acikta kalsin hava alsin, ve ben gumus kapagi kullanmistim 2 gunde ne aci ne yara kaldi, tavsiye ederim.
Jelibon Lansinoh krem ve göğüs kalkanı. Birde bebeğe verirken ucunu değil kahverengi kısmı da ver canım.
Zeynep-im Jelibon elimden geldiğince kahverengi bölümün hepsini vermeye çalışıyorum ama yinede çatlaklarım oluştu
Linos Bende 6subayda dogum yaptim. İnanilmaz gogus ucu acisi cektim. Arastirmadigim sey kalmadi. Ama cozumu e bebekden aldigim gogus kalkaninda we lansinoh gogus ucu kreminde buldum. Her emzir me sonrasi once krem surup hawalandirabildigim kadar hawalandirip sonrasinda gogus kalkanini koyuyordum. Sabunla yikama karbobatli su filan asla yapma. Suyun altina tut cek we naziikce kurula :) bide kakao yagi iyi geliyor aktardan alabilirsin. Sabunn gibi kati. Elinde yumusatip suruyosun.gogus ucuna yada gobek catlaklarina. Gecmis olsun :)
Dnzdnz Zeynep-im krem birkaç kullanımda benim yaramı geçirmişti bidaha da olmadı şükür biraz pahalı bi krem ama valla değiyor 🙈
Linos Zeynep-im ben 1 gunde epey yol aldim bu dediklerim sayesinde. En azinda aglayarak emzirmedim. 2-3 gun icindede iyice toparladi we asla eskisi gibi yara olmadi. Ewde musaitsen enzirmedigin zamanlarda kremi sur we hawalandir hic kapatma. We bide her emzirme sonrasi kendi sutunu sur gogsune aZicik dursun sonra kremi sur canim. En onemli seyi demeyi unutmusum bebek telasindan :)
Zeynep-im Linos anladım canım dediklerini deniyecem yarın sabahtan eşimi eczaneye gönderip kremi aldırtacam umarım bende hemen toparlarım ve sorunsuz emzirmeye başlarım
Kubuu1 Zeynep-im tahinin üstünde biriken yağ bana çok iyi geldi ucu çıkmadığı için çok açıyordu yara olmadan her emzirmeden sonra sürdüm ve süt akmasın diye pamuklu ağız bezlerinden koydum çok rahatlattı o beni ve yara olmadı çok şükür.