smfth Araları tam 3 yaş olacak şekilde planlamak istiyoruz. Sizce nasıl olur bu yaş aralığında çocukları olan anneler yorum yaparsa sevinirim. İlk bebeğim biraz bağımsızlaşır hemde aralarında çok yaş farkı olmaması iyi olur diye düşünüyorum.
slnynareasya smfth kızım 5 yaşında bir problem olmuyor ama ne olursa olsun ikisine de yetemiyorum psikolojisi oluyor maalesef ☹️
Marianne smfth 3 yaş bağımsızlaşmaz ki. Tam ilgi istediği yaş bence. 5,5 yaş var, fiziki olarak bağımsız, manevi olarak anne kuzusu. 3 yaşında tuvalete kendisi gidip gelebiliyorsa, yemeğini kendisi yiyorsa sıkıntı yok.
hayalperest2310 smfth 2 buçuk yaş var iki ay sonra üç yaş olacak hiç tavsiye etmiyorum destekçiniz yoksa en azından bir 5 yaş olmalı büyükle ilgilenemiyorum kıskançlığı ayrı sürekli saldırı halinde artık onun psikilojisi bozulmasın diye benim psikolojim bozuldu herseyi zıttına yapar oldu ki benim kızm aşırı paylaşımcı bebekleriyle oynarken yere düştüğünde ilk bebeğine bakar birşey oldu diye ağlardı yok kardesine karşı öyle değil kafayı yememe az kaldı
Asyaveannesi04 smfth Benimkilerin arası 4.5 yaş olucak inşallah ilk çocuğun kendi kendine giymesi, tuvalet, yemek yemesi önemli bence
smfth slnynareasya o bence hep oluyor ya burda bir yorumda gördüm sanırım 12 yaşındaydı çocuğu ve bebeği vardı o hanımefendi bile öyle hissediyordu
smfth Marianne 3 yaşında bağımsızlaşmadan kastım kendi yemeğini yemesi ve tuvalete gitmesi zaten. İlgi isteyeceğinin farkındayım ama yaş farkı çok olunca kardeşler arasında o bağ kurulamıyor kendim ve kardeşimden biliyorum.
smfth hayalperest2310 bilmiyorum oğlum çok yalnız ve zor bir çocuk yani 2 yaşına girecek hala geceleri on kere kalkar mesela. Ben bu duzene alışmışken arayı çok açmak istemiyorum eşim elinden geldiği kadar destek oluyor başka da desteğimiz yok. İkinci çocuğu hiç istemiyordum ama onun yalnızlığı beni üzüyor
smfth Asyaveannesi04 3 yaşında çoğu beceriyi kazanır diye düşünüyorum en azından tuvalete gider ve yemeğini yer bu da bana yeter zaten
slnynareasya smfth Kesinlikle öyle çünkü ilgi ondayken bir anda bölünüyor ister istemez her ikisine de yetişmek zor ve bu durum eksiklikmiş gibi hissettiriyor anneye
hayalperest2310 smfth eş desteği en fazla işten gelince benim eşim de hersey de yardımcım ama cidden zor benim kızım 18.aydan beri kesintisiz uyur desteksiz uyur uysaldı ki şimdi sanki bambaşka biri tüm ilgimşz odağımız onda olmasına rağmen
smfth hayalperest2310 benim 2028 de okulum bitecek ve atandıktan sonra aynı sürece girebilir miyim bilmiyorum herhalde tek çocukta kalacağım ama kardeşi de olsun istiyorum kafam çok karışık
smfth adaatuna o zaman da ben atanmış olacağım ama :( atandıktan sonra düşünmüyorum sizce tek çocuk olması mı yoksa 3 yaş ara mı? Bu arada oğlum çok yalnız kalıyor o yüzden düşünüyorum yoksa bana kalsa tek çocuk yeter
adaatuna smfth desteğimniz varsa 2 çocuk ama desteğiniz yoksa 2-3 yaş arayla çocuk annesi inanışmaz yıpratıyor
alpmila smfth araları tam 3 yaş 3 ay ven şahsen cok zorlandım evet oğlum yemek yanlız yiyebiliyordu ama yine herşeyde bana ihtiyaç duyuyordu 2. Bebeğim olduğunda onun baya ilgisi azalır gibi oldu küçük durmuyor sürekli kucakta emzirme süreci vs derken yetemiyordum onu uyutmam bile saatler sürüyordu o arada büyükle ilgilenmiyorsun kahvaltısı yemegi vs gecikiyor oyun istiyor vs vicdan azabı yaşıyorsun eşim ilgileniyordu ama o da akşam isten gelince anca şuan olsa mesela büyüğüm 4,5 yaşında bu yaş aralığında olsun isterdim çünkü şuan herşeyin bilincinde tuvalete yanlız gidip halledebiliyor veya kardesini uyuturken uzun bi süre boyama vs yapıp vakit getirebiliyor en azından daha iyi anlıyor beni ya bence acele etmeyin ilk cocuk baya bir büyüsün bu yazdıklarımıda kimseyi korkutmak için değil tüm samimiyetimle yazdım yaşadıklarımdan dolayı.
smfth alpmila teşekkür ederim ben aslında ikinci çocuğu hiç istemiyordum ama oğlum yalnız kalıyor diye istemeye başladım. Sonrasında da atanma sürecim olursa hiç istemem diye düşünüyorum. Sizce tek çocuk olması mı yoksa 3 yaş aralık mı yaşadıklarınızdan yola çıkarak hangisini tercih ederdiniz?