ones04 Arkadaşlar merhaba benim saçlarım aşırı dökülüyor emzirmeyi yeni sonlandırdım kan tahlili yaptırdım ferritinin 25 çıkmış doktora sordum bir şey kullanmana gerek yok dedi anlamadım düşük değil mi sizce kullanayım mı ?
annediyebiri ones04 benim 3 dü 5 aydır ilaç kullanıyorum 17 olmuş Ferritin değeri doktor ilaca devam dedi. Demir değeriniz kaç peki benim oda düşük gelmiş belki ondan yazmıştır.
1tosbikinannesiyim ones04 benim 11 🫣 bir kaç gün önce yaptırdım bende sınır da 12 sanırım ben altında kalmışım sınırın
ones04 Marianne Doğru aslında 70 civarı olsa tam dengelencek sanırım. Solgar diye bir demir takviyesi varmış acaba kullanan var mı ona iyi diyorlar..
Marianne mamacitaa_ şaka değil. Sağlıklı bir insanın ferritini 60-90 arası, endokrin en basit yöntemini kiloya endeksliyor.
ones04 mamacitaa_ Bilemedim bende internette bakıyorum yüksek olması gerekli falan diyolar bide bende hep halsizlik oluyor ona da bağladım biraz
ones04 annediyebiri Benim demir değerime bakmamış ama hgb değeri normal çıkmış belki ondan vermedi ama her yerde ferritinin deposu yüksek olmalı yazıyor
annediyebiri mamacitaa_ ferro sanol hatta sabah akşam içtim 3 ay boyunca 2 ay sadece sabah içtim. Kutu kutu ilaç içtim bu kadar yükselmiş
ones04 1tosbikinannesiyim Ya ben bide her saniye nerdeyse emziriyodum 2 sene boyunca tüm vitaminlerimi sömürdü beyfendi 😂
mamacitaa_ annediyebiri anladım. Benim de çok dusuk. Feramat içtim en son o da bitti 4 aydır içiyorum yükselmiyor hiç yarın tekrar yeiuxem gideceğim 🤷🏻♀️
annediyebiri mamacitaa_ sürekli böyle hap mı içeceğiz anlamadım değerim 3 iken hayattan soğumuştum hiç bir şeye halim yoktu şimdi yine biraz halim var
tombikinannesi ones04 doktor ilaç vermiyosa ocean demir ilacı var 600 tl. Bu destekleyici tedavi olarak geçiyo sizin ferittin değeriniz normal ama saç dökülmesini durdurucak seviyede değil bunu da söylediğim ilaç sağlar. Özel hastanedeki doktorum bu şekilde söylemişti bana da:)
ones04 tombikinannesi Teşekkür ederim. Evet bence kullanmalıyım takviye daha da yükseltmeliyim. Aşırı bir dökülme var ve çok halsizlik var yani hiç bir şey yapasım gelmiyor