eygokkk Trkcnnnn benim oğlumun düşmüştü 40 a kadar ama enfeksiyon kemik iliğini baskılanmış bir süre sonra kendi kendine yükseldi doktor takibinde
Pamukprenss Trkcnnnn ishal kusma enfeksiyon geçirdi mi yemesi içmesi su alımı da yoksa çok düşer şu an kaç aylık brslenme hastalığı nasıl . Birde lösemiden bahsetmrn için wbc ninde ya çok düşük ya çok yüksek olması lazım ayrıca hemogram kan değerininde çok dğşmesi gerek üçü düşerse bahsedilir .
Pamukprenss Trkcnnnn canım bak ben çocuk hemşiresiyim hem yoğun bakım hemde normal serviste çok çalıştım. Dediğin gbi çocuğunun değeri düşük. Ben kendimden örnek veriyorm en ufak birşeyde gerekirde on tane doktor değiştiriyorm çevremde o kadar çok farkli kişilikli doktorlar varki kendini yenileyen sürekli araştıran tedaviyi iyi şekilde bilende var kendini geliştirmeyen umursamayab aman bişe olmaz diyende çok. O yüzden çocuğunu sürekli farklı doktorlara göster . Tamam plt düşük periferik yayması kan değerleride iyi ama vitaminleri ne durumda belki çovuğunda demir eksikliği anemisi var belki demir desteğini damardan alması gerek b12 vitamini k vitamini hangi seviyede bütüncül olarak yaklaşan bir doktor bul. Dediğin gbi değeri düşük ama allah korusun ne sebepten dolayı olfuğunu öğrenemezsen dahada düşer o yüzden araştırcak güzel doktor bul. Dalak büyümesi olabilr romatizmal hastalık olabilr yani çok yönlü bakılması lazım
Tugceonrdml_ Trkcnnnn benimde kronik itp var 2017 den beri takipdeyim her ay kan veririm perferik yayma bakilir , parmak ucu yayma yapildimi, vitamin değerleri ne durumda ilaç kullaniyormusunuz . Ultrasonla dalak diğer iç organlarına bakıldı mi ?
Trkcnnnn eygokkk çok geçmiş olsun kardeşim sizde Lösemiden falan korktunuz mu o zaman Allah korusun bir de bu durum kendini ne kadar zaman da toparlıyor
Trkcnnnn eygokkk kardeşim bana sizde gidişat nasıl oldu değer ne zaman düzeldi düzelene kadar kaç günde bir kan verdiniz ve dğzelince takibi bıraktınız mı zor olmayacaksa bana bir anlatır mısın kafayı yiyeceğim kaç gündür sizin oğlunuz kaç yaşındaydı ne yemek yiyebiliyorum ne uyku uyuyabiliyorum
eygokkk Trkcnnnn çok sağolun evet korktuk tabi 1 yıl onkoloji de takipe götürdüm korkumdan 1 2 ay içerisinde kendi kendine toparladı sizin degeriniz kaç
Trkcnnnn Sizin çocuğunuz kaç yaşındaydı 1,2 ay sonra tamamen düzeldi mi bidaha olmadı mı bir de tanı ne dediler
Trkcnnnn Pamukprenss 1 aydır gripti 9 ocakta vücudunda kızarıklık oluşmasıyla doktora gittiğimizde kan alınmasıyla fark ettik ondan sonra şimdiye kadar defalarca kan alındı ama çok şükür wbc hemoglobin hep normal onlar da bir sıkıntı yok sadece bu değeri bir düşüyor bir yükseliyor
Pamukprenss Trkcnnnn hastalığının düzelmesini bekleyin . Periferik yaymasıda normal çıkmış sıkıntı yapmayın diğer değerlerde iyiymiş bu değeride zamanla düzelir. Birde lösemi değilde hemofili gbi genetik hastalıklar varya düzelmez ise birde bunlara baktır hemofilidede değerler hep düşük çıkar plt için diyorum. Bu kaçıncı çocuğun ilk ve yaşı küçükse bu zamana kadar anlamayabilrsin. En ufak darbede her yeri morarır kızarır birde hemofili yi araştırın
Trkcnnnn Pamukprenss bu zamana kadar çok kan verdik hiç birinde plt değeri düşük değildi hatta en son 3 ay önce bakıldı onda da düşük değildi yeni oldu bu ilk defa oğlum. 4 yaşında
Pamukprenss Trkcnnnn peki şey sorcam demir eksikliği çok fazla ise özellikle 7,8 civarında ise b12 de çok düşükse budaa erken olabilr. Yani demir eksikliği anemisi olabilr mi birde buna dikkat ettiniz mi. İkincisi grip olduğu zaman çocuğa özellikle ibuprofen içeren ilaçlarda çocuğun plt sini düşürüyor çok kullandın mı.
Trkcnnnn Pamukprenss perşembe günü tekrar kontrol verdi eğer yükselirse içimin rahatlaması gerekir mi artık ? Vitaminleri iyi sıkıntısı yok doktor İtp olduğunu düşünüyor hatta en son yükselmezse kemik iliginden bahsetti ama periferik yayma 3 kez temiz çıkınca wbc hgb normal olunca vazgeçti sanırım haftaya perşembe bidaha gel dedi plt miz 14 gün içinde 61 66 73 69 71 59 olarak ilerledi en sonda perşembe kan veridigimizde 59 du haftaya yükselirse içim rahatlasın mı artık Allah korusun kötü hastalık yoktur değil mi