defnevedoruk alerji testleri ile fazlasıyla haşır neşir oldum bu aralar. Şöyle anlatayım farklı 3-4 doktorla görüştüm. Hepsi de özel kliniklerin bu konuda para tuzağı olduğunu, bu hassasiyeti sömürü haline getirdiğini söyledi. Mesela 300 alerjen diyo ya atıyorum içinde akçaağaç ağacına da bakılıyormuş ama Türkiye coğrafyasında olmayan bi şey bu zaten imkansız. Ya da mesela devlette bi kitle 3-4 tane alerjene birden bakılırken bazı klinikler bunlara ayrı ayrı bakıp sanki fazla şeye bakıyor gibi gösteriyormuş. O yüzden h önermediler hem kendi şehrimde hem daha büyük bi şehire gidip testleri yaptırdım. Yani alerji konusunda hacettepe üniversitesi, Erciyes üniversitesi şehir hastanesi vs önerdiler. Ben Erciyes’te şehir hastanesine götürdüm. Kan idrar deri gaita röntgen ulstrason vs hepsine bakıldı. Yani özeldeki kitler gerçekten aşırı pahalı mesela bi özel hastane şöyle demişti 15.000 test artı her seçilen alerjen 1500 lira yani orda da atıyorum 100 tanesine baksa mantıksız bi fiyat çıkıyor.