kkaraaa gündüz kaç uyku yapıyor? Fazla uyuyor ise gün içinde yada örnek 3-4 kere yarım saat uyuyorsa fazla geliyor olabilir. Düşürebilirsiniz. Uyaran var mı uyumadan önce yada gün içinde? Örnek tv, televizyon, tablet gibi. Bebekler, çocuklar rutinleri sever. Her gün aynı saatte aynı şeyleri yapıyor musunuz mesela? Her gün aynı saatte uyandırıp, aynı saatte öğle uykusu yaptırıp, aynı saatte banyo yaptırıp uyutmak gibi. Oğlum 13 aylık, ben kendim uyku rutini oluşturdum. Bunu yaptığım da 4,5 aylıktı. Bebekler bilmez biz yol göstericez. Benim oğlum da uykuyu hiç seven bir bebek değildi, yenidoğan döneminde bile uyumazdı. Ben rutin oluşturdukça oda uyum sağladı. Geceleri çok uyanıyorsa, çoğunlukla alışkanlıktan oluyor. Yada yine örnek vereyim sallayarak uyutmaya alıştırmışsınızdır onu ister gibi gibi. 1 hafta dişinizi sıkıp rutinleri oluşturursanız çocuktan çok siz daha rahat edersiniz. Çünkü mutlu anne, uykusunu almış enerjik bir anne, mutlu bebek demek. Uykusuz olunca sabahtan akşama kadar pozitif olmak çok zor oluyor🥲