humanur1906 "Erkek tarafının geline verdiği değer bohçada belli olur."muş , benim gelin bohçamı getirmedi kayınvalidem.🫡 Sizce doğru mu bu söz anneler, size bohça getirdiler mi?
myavocado humanur1906 Getirmeseler daha iyiydi o kadar yazacağım 🙈 Ama söz doğru olabilir yani bana değer verilmediği gibi bohçaya da hiç özenilmemişti. İstemediğim, böyle adetlere gerek yok dediğim galde gelmişti saçma sapan bir şey.
oylesinebiri__ humanur1906 bana getirdiler kv hakkını yemiyim şimdi sandık bohça valiz hepsini getirdiler
eda-1amine humanur1906 getirdiler de yüzümün zoruyla getirmese de olur yani mağazadan aldıkları gibi getirmişler 3 parça uer bezi gibi şeyleri fiyatları bile üzerlerinde duruyordu
humanur1906 talhamamy nişanda getirirler ya gelin bohçası. Düşünüyorum da şimdi bana neden getirmediler ki 😀
dilfiruz humanur1906 bizdede tam tersi olmuştu ya kardeşimde biz özendik 🤣onlarda aynı özeni göremedim açıkçası
akdemrfdn humanur1906 humanur1906 Israrla istemememe rağmen bana seksenlerden kalma 2-3 tane gecelik, 95 beden sütyen (80 takıyorum) , iki tane kötü oje, bir tane kötü ruj ve poposunda el izi şeklinde dizili taşlı külot getirdi ve çok uğraştığını söyledi. Keşke uğraşmasaydı. 😄 Hepsi çöpe gitti tabii.
mormnkse23 humanur1906 eşimle ben hazırlayıp paketlemiştim süslemiştim falan onlarda getirdi. Saolsunlar hiç bişey yapmadılar desem yeridir. Eşim şu alınacak bu alınacak dediyse de siz ordan alın diyip geçiştirdiler. İki bilezik taktılar sadece o ne bi kıyafet ne bi havlu ıvır zıvır hiç bişey de katkıları yoktur evime ya da bana 😇
humanur1906 mormnkse23 bazen de diyorum iyiki yapmamışlar, yüzümüze vururlardı bunu yaptık, şunu yaptık diye .
somurtkansirin humanur1906 bu söze katılmıyorum tamamen kendileri için yapıyorlar. Millet görsün aa bak ne güzel yapmış özenmiş densin diye yoksa 2 yazma ile 2 havlu ile değer biçilmez. Zaten ilişkiler de hep ilk gün ki gibi kalmıyor. Kayınvalidem sağolsun güzel bir bohça yapmıştı herşeyi düşünmüştü. Mesela şuan kaynım bekar konuştuğu falanda yok ama kayınvalidem şimdiden bohçayı bitirdi bile ama ortada gelin yok örf ve adetlerine bağlı bir kadın.
Pamukhanim_ humanur1906 doğru bencede benim annem ailesinin hepsine bohça yapmıştı resmen ama bana gelmedi daha doğrusu getirmediği için laf etti bizimkiler bende salak gibi kendim yaptım bohça mı eşime verdim oda annesine bunu götürücez giderken dedi o yüzsüz de utanmadan getirdi