sa_me_yi her doktor herhalde farklı takvim veriyor. Bana göre geç kalmamışsınız sonuçta kendi doktorunuz o şekilde uygun görmüş. Oğlum şuan 13 aylık. Biz de 3-5 ve 13.ayda yapılacak denildi, verilen listeye göre. Sadece 13.ay aşımız kaldı onu da 1 hafta içinde yaptırıcaz inşallah. Genel olarak bizim hem özel hemde devlet aşılarında çok şükür bir sıkıntımız olmadı ama menenjit ( bexero) bizimki, 5.ay dozu çocuğumu mahvetti. Hem ateş hem halsizlik hemde iştahsızlık çocuk 2-3 gün kendine gelemedi. Emmek istemedi, uyku uyuyamadı vs vs . Bi yandan pişman oldum bidaha yaptırmak istemiyorum dedim bi yandan da yaptırmayınca bişey olursa endişesi kaplamıştı içimi. Aşı karşıtı değilim ama önüme o kadar çok şey çıktı ki bu aşılar ile ilgili, o dönem baya korkmuştum. Ben sürekli takip ediyorum aşı olduğu zaman. Neredeyse 20-30 dk da bir. Ona göre ateş düşürücü şurup veriyorum. Sonuçta çocuklara göre bile olsa ilaç yani. Ateşi çıkmazsa sanki boşuna vermişim gibi hissettiriyor :) 5.ay dozu ağır geçtiği için bu doz gözümü korkutmuyor değil. Allah bütün annelerin yardımcısı olsun 🙏