polatrabiaa kızlar merhaba bende pazartesi akşam doğum yaptım doktorlar bebeğimin dış görüntüsünün down sendromuna benzediğini söyledi genetik teste yönlendirdiler 2 hafta sonra test için randevu aldık bende fotoğraf atsam bakar mısınz
hepyerdeyizz momica emse kalinligi ne alaka tek başına birşey değil bana dediler ensesi kalın down aldır diye ama sağlıklı ensesi kalın bir tosunum var
surprizbebe hepyerdeyizz ense kalınlığı tek başına kriter olmaz ama ense kalınlığı, burun kemiği yokluğu/düzlüğü falan bunlar ultrason kriterleri down için. 2li tarama zaten öyle. Yani post sahibi bunları yaptırdıysa illa risk çıkmış olmalı gebeyken
momica hepyerdeyizz zaten tek başına bir belirti değil elbette sadece risk demektir, hepsini sormadım tek tek. Sadece ultrason da böyle bir izlenim var mıydı diye merak ettiğim için onu yazdım. maşallah tosununuza da çok sevindim sağlıklı uzun ömürü olsun inşallah
hepyerdeyizz surprizbebe Gaybi Allah’tan başkası bilemez . Ensesi kalın ve böbrekte hafif genişleme vardı oğlumda Kesin down denildi hata direk aldır denildi ama neymiş Zehir ettikleri günlerime yazık olmus ki Dön olsaydı Eğer topuk kanında bulgular çıkardı . Sadece benziyor diye down demek Nasıl bir Mesuliyet
rana0234 Ense kalınlığı, burun yapısının yassı olması, avuç içindeki simian çizgisi, ayak parmaklarının normalden daha ayrık olması. Bunların hepsi kriter
koalaanne rana0234 cogu benm bebegmde vardi diye test istediler yaptk down degildi bazen tesadüfi denk geleblir
surprizbebe hepyerdeyizz dememişler canım zaten netleştirecekler işte. İnşallah sizin yavrunuz gibi bu yavrucak da down değildir de annesi rahat bi nefes alır
namkoll hepyerdeyizz bebeğinizin cinsiyeti ne böbrekteki genişleme kaç mmdi? Doğuma kadar büyüme devam etti mi
balkizlar hepyerdeyizz ama ya olsaydı ve sizi yönlendirmemiş olsalardı ? Doktorlar da bu ihtimalden dolayı temkinli oluyor… aldırma için söylemiyorum ama ilerde doktora kızılır bir şey olsa..
Eylulzeynep8 hepyerdeyizz kimse direk aldır demez bebeğimde bir sürü sorun vardi hiçbir doktor aldır demedi sadece kesinleşmesi için amniyosentez istiyorlar orda birsey cikarsa aldir derler anca insanlari yaniltmayin sizin çocuğunuz da birsey çıkmadı diye herkeste olacak diye birsey yok
hepyerdeyizz namkoll Erkek bebek Tam Net bilmiyorum ama sınırı gecikti devam etmedi zamanla kayboldu denildi ama doğduğunda idrar yolu enfeksiyonu geçirdi Sebbini genişliğe bağladılar ama Usg de normal çıktı sünnet gerektigi içinmiş meğer .
hepyerdeyizz balkizlar Temkin değil bu canilio 26 haftalık çocuğumu yüzüme bakıp Direk aldır Napicaksun demek Temkin mi sizce. ?
balkizlar hepyerdeyizz hayır ben genel söylüyorum siz çok tepkili yazmışsınız da … başta da yazdım alma meselesine zaten katılmıyorum
namkoll hepyerdeyizz Anladım erkeklerde daha çok görülen bir şeymiş zaten benim kızım da da böbrek genişlemesi var tek sorun bu. Büyüme olacak mı diye takip edeceğiz sınırdan çok düşük ama var. Fetal yaptırmadım. Ama korkuyorum da böyle bir döngüdeyiz kaç haftadır.
hepyerdeyizz balkizlar Tepkili yazmam nirmal Degilmi Bir can yani bu o kadar kolay Yüzüne karşı denilmez ki Anne olarak iyi anlarsınız
hepyerdeyizz namkoll Başka bulgu yoksa merak etmeyin . Araştırıp başka bir doktora gittiğimde bir sorun olması için kalprezorun varmı diye bakıyoruz Oncleikle demişti .