Gokturksmom_ erkeklere verilen nimet haksızlık gibi mi geliyor?
Peki ya kadınlara farz kılınmayan ibadetler; cihad, cuma namazı, cemaatle namaz, aile geçimi, mehir.. kadınlar için kolaylaştırılan onca şey.. namazlarımızı adet halinde o sancı ve ağrı ile kılmamamız, bizi mesul tutmaması.. sadece doğum ile bile (inançlı müminsek) günahların dökülmesi.. her neyse.
cımbızla nebe suresine takılı kalmak yerin Kuran kadınlara ne vaad ediyor bunlara da bakabiliriz..
Şüphesiz Allah, iman edip salih amel işleyenleri, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır.
Orada altın bileziklerle ve incilerle süsleneceklerdir.
Oradaki elbiseleri ise ipektir. Hac 23
Üzerlerinde ince ve kalın ipekten yeşil elbiseler vardır.
Gümüş bileziklerle süslenmişlerdir.
Rableri onlara tertemiz bir içecek içirmiştir. insan 21
Şüphesiz biz onları yeni bir yaratılışla yarattık.
Onları daima bakire kıldık.
Sevgi dolu ve yaşıt yaptık. vakıa 35-37
ve bence en harikası…
Onların Rableri katındaki mükâfatı, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleridir.
Orada ebedî kalacaklardır.
Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah’tan razı olmuşlardır. Beyyine 8
Heh mesela erkek hizmetkarlarsa, aradığımız bu da var efenim Kuranda…
“Etraflarında ölümsüz gençler dolaşır.” Vakıa 17
“Onların etrafında ebedi gençler dolaşır;
onları gördüğünde saçılmış inciler sanırsın.” İnsan 19
“Çevrelerinde, kendilerine ait inci gibi saklı gençler dolaşır.” Tur 24
Buradaki gençler kelimesi arapça Gılman (غِلْمَان) dır ve bu erkek anlamına geliyor, ne melek ne de insan olan.
Yani işin bencesi şu aslında cennete bi gidebilsek de, cehennemden azad olsak, kime ne verildi bize ne düştü bilmiyorum ki bunu ne kadar kafaya takarız o mahşer telaşesinde?
Zaten şeytan hep böyledir, ölümden sonrasını düşündürtüp durur, şüphe sokar, korku verir.. oraya bir şey hazırlamamızı engelleyip durur. Halbuki oraya gideceğimize inancımız tamsa, oraya hazırlanmak yerine ora hakkında endişe edip durmak ne kadar mantıklı bir yol ki?
Daha çok okumanızı tavsiye ederim, meal, hatta arapçası ile birlikte. Ve dua etmenizi, eğer hala inanmak istiyorsanız, Allaha inanmayı bile ondan isteyebilirsiniz, “Allahım beni sana inandır, senin rızan için yaşayıp senin rızanı kazanmış bir şekilde ölmeyi bana nasip et..” mucizevi bir şekilde işlerin değişeceğini göreceksiniz. Eğer istiyorsanız..