Birevladaemanetci ah ah ne çektim bir ben bir Allah bilir aylarca geçmedi. Sizi çok iyi anlıyorum, bu sebeple depresyonun kıyılarında gezdim bir türlü düzelmedi. Duşta elle sağmayı deneyebilirsiniz, makineyle sağım yapabilirsiniz, bebeği bol bol emzirebilirsiniz. Benim göğüs uçlarım da aşırı acıdığı için emzirememiştim sadece masaj ve sağım yapabiliyordum, bu yüzden makineyle gereksiz sütümü artırdım ve aylarca fazla süt yüzünden tıkanıklıklar mastitler yaşadım. Yani tavsiyem masaj yapıp bebeğinizi emzirin. Eninde sonunda açılacak zaman herşeyin ilacıymış bunu gördüm. Bir de youtubeda elanur vardar isimli emzirme danışmanının ‘mastit nedir? Nasıl geçer?’ Videosu var. Onun masaj ve sağım önerileri iyi gelmişti izlemenizi öneririm. Ateş, memede kızarıklık veya aşırı ağrı yoksa doktora gitmenize gerek yok, zaten antibiyotik de kullanıyormuşsunuz büyük ihtimalle enfeksiyon değildir sadece tıkanıklıktır, göğüsler sütün inmesiyle beraber yapısal olarak değişiyor, birden fazla gelen sütü de bebek bitiremeyince tıkanıklıklar oluyor. 1 hafta 10 güne en geç düzelir inşallah. Geçmişler olsun