Eşim de ben de öğretmeniz. 6 aylık bir kızımız var. 3 aydır ikimiz de ders saatlerimizi ayarlayıp çalışıyorduk ama son birkaç haftadır eşimin okulunda sıkıntılar olmaya başladı. Eşim saat 08.00 den 12.00 ye kadar ben ise 12.30 dan 15.00 e kadar çalışıyorduk. Benim 2 yıl nöbet tutmama hakkım var ama erkeklerin böyle bir hakkı yok maalesef. Benim okulda olduğum zamanlarda haftada bir gün eşimin nöbet için gelmesi gerekli. 3 aydır eşim bir arkadaşıyla idare ediyorlardı nöbetleri. Yarım gün eşim yarım gün arkadaşı tutuyordu ama artık okulu buna laf etmeye başladı. Şimdi de kabul etmiyorlar. Bugün mecburen ben okula giderken eşimin okuluna bıraktım kızımı yarım saat okulda durup nöbet tuttular birlikte. Maalesef ki kızımın tam da uyku saatine denk geldi. Ağlamamış ama ben çok üzüldüm bu duruma. Bu şekilde devam edemeyeceğiz artık bir çözüm bulmamız lazım. Önümüzde birkaç seçenek var siz olsaydınız nasıl yapardınız diye merak ediyorum. İlk seçenek benim ücretsiz izine ayrılmam. İkinci seçenek eşimin ücretsiz izne ayrılması. Üçüncü seçenek ise benim 4 gün boyunca günde 3,5 saat derse girip bir günümün boş olması (normalde haftanın 5 günü 2,5 saat dersim var)
Ders saatlerimin uzamasını istemiyorum normalde 2,5 saat giderken bile içimde huzursuzluk oluyor ama sürekli evde kalırsam da bıkkınlık oluyor(umarım bıkkınlık kelimesi linçlenmez). Ücretsiz izne ayrılırsam da gurbetteyiz burda kimsemiz yok bütün gün evde nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir de bende kızımı bırakınca vicdan duygusu çok ağır basıyor. Eminim ki izne ayrılsam eşime bırakıp da 1-2 saat arkadaşlarımın yanına gitmem. Okula gidince en azından mecburluk duygusu oluyor ama yine de vicdan yapıyorum tabi ki.Eşim izne ayrılırsa özel ders, dershane vs. bulabilir belki bilmiyorum şu an dönem ortası olduğu için bulamayabilir de belli olmaz. Kusura bakmayın çok uzun oldu buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bana yardımcı olabilir misiniz?