Elfbkrcer Merhaba bebeğim 6.ayına girdi pırasa Enginar brokoli filan aldım verilir değil mi öyle okudum internette verilir diye
Ofiser Elfbkrcer evet verilir bizim doktorumuz yumurta akı, bakla ,patlıcan baharat hariç herşeyi verebilirsin dedi bende veriyorum hiç sorun yaşamadım 8 ay 8 günlük .
Ofiser Elfbkrcer lor peynir yaptım kendim içinde de çeyrek cevizi dövüp toz haline getirip verdim . Bir gün lor Birgün de yumurta sarışına ceviz ezip verdim (6 aylık çeyrek yumurta sarısı bir hafra sonra yarım) olacak şekilde.
Ygtek Elfbkrcer üç çiçek brokoli, havuç, patates, bir buçuk su bardağında haşladım. Pişinci blendırdan geçirip az zeytinyağı döktüm. Tadı berbattı ama oğlum çok sevdi😂
Elfbkrcer Ygtek ben de yemem hiç enginar brokoli filan ama sağlığa çok faydalı ben yemiyorum bari çocuğum Yesin yemek lazım aslında
Aylngr Canım ben kahvaltı da yarım cay bardağı su ve bir kaşık irmik koyuyorum daha sonra içine bir yumurta sarısı koyup eziyorum elma rendeliyorum Bi çay kaşıgı tereyag ve az pekmez gezdirip yediriyorum kızım da severek yiyor size de fikir olsun🌺
Ofiser Elfbkrcer sütü kaynatıyorum iyice sonra içine sirke koyup kestiriyorum tülbentten süzüp sıkıp bekletirsen peynir olur, sıkmasan lor oluyor .2 subardağı süte 2 yemek kaşığı sirke koyuyorum göz kararı sütü kessin yeterli . Bize 4-5 gün yetiyor taze taze yapıyorum çok değil
Nzy Bende brokoli pancar aldım bide brüksel lahanası vardı onu almadım bunları bi deniyim sonra ona geçicem bu arada zamanı geçmeden bol bol bal kabağıda pişiriyorum
Nzy Avakadoyla kahvaltıda çok güzel oluyo bayağıda besleyici tavsiye ederim bebeğim 7 aylık severek tüketiyo
nhlnhl Bende bebe bisküvisi yapıyorum. İki taneyi ıhlamurla ezip içine yarım yumurta sarısı ve labne koyuyorum severek yiyor
Ofiser Elfbkrcer evet cnm süt kaynadıktan sonra sirkeyi ekliyorum süt kesliyor su ve peynir olarak az daha kaynatıp öyle 1-2 dk yani alıyorum ocaktan tülbentten süzüyorum .
Nzy Elfbkrcer çeyrek avakadoyla başladım eziyorum iki yada üç adet bebe bisküvisi yumurta sarısı bazen muz da katıyorum tatlı olsn diye