Merhaba arkadaşlar şu an 22 haftalık hamileyim ikili tarama yapildiginda tarama gayet temiz geldi. Doktorum ikili tarama temiz geldiği için üçlü tarama istemedi daha sonrasında Ankara’ya Perinatoloji bölümüne gittim ben de gebelik şekeri ve troid vardı orası tabii ki 3 lü taramanın zamanı geçtiğini dörtlü taramayı yapalım dedi. 4 lü tarama da Kan değerlerim gayet normal down sendromu riski de 1/550 dedi doktor. Orta risk grubundasın çocuğun down sendromlu olma olasılığı riski var orta risk grubunda yer alıyorsun dediler detaylı ultrason mu da aynı şekilde Perinatolojiye yaptırdım. Detaylı ultrasonmda da en ufak bir çocukta bir anormali veya bir sıkıntı görünmedi ne burnunda ne kafa çapı ensesi omurgası hiçbir problem yok . doktor bana detaylı ultrasonda hiçbir problem yok ama dörtlü tarama testin riskli gelmiş orta risk olarak istersen fetal dna yaptırabilirsin yani ben öneriyorum dedi sizce bu oranlarla ve temiz çıkan detaylı ultrason olsun ikili tarama testi olsun bunlar tertemiz çıktı fetal dna Yaptırmama gerek var mı maddi olarak da çok uygun değilim amino sentez de korkutuyor insanı. Benim gibi başına gelen varsa Sürecini benimle paylaşırsa ya da güzel yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.