Kızım 2 buçuk yaşında. 10 15 kelimesi falan var konuşmuyor.Adini tepki veriyor. Taklit ediyor. Bazı şeyleri anlıyor bazı şeyleri anlamıyor. Renkleri hayvanları falan biliyor bana soruyor yanlış cevap verince kızıyor doğruyu söyleyince kabul ediyor ama asla o söylemiyor. Ağiz Burun kulak saç çene göz hepsini biliyor ama sorunca nerde diye göstermiyor. Hayvanları var onları hep aynı sıralamada diziyor mesela aynı sıralamada soruyor bana . Bana aşırı bağlı babasıyla bile çok zor duruyor . Yabancı insanlara çok fazla tepki veriyor ama küçüklüğünden beri böyle. Elektrikli süpürge sesine bişey demiyor ama saç kurutma matkap gibi seslerden korkuyor. Bazen yüksek sesli ortamda sıkıntı olmuyor ama bazende durmak istemiyor. Yemek yemiyor. Eve farkı bir yoldan gitmek istemiyor mesela her zaman gittiğimiz yerden gidelim istiyor. Çocuklara tepki veriyor onların oynamalarına seviniyor ama aralarına dahil olmuyor izliyor genelde ve bazen beni yanında istiyor. Eşyalarını paylaşmaktan pek hoşlanmıyor mesela benimle telefonumu başka birinde görse ağlıyor.Aklıma gelenler bunlar sizce otizm olabilir ki kime göstermem gerekiyor.Maalesef 2 yaşına kadar yanlız büyüdü doğru düzgün beni gördü babası akşamdan akşama çalıştığı için.O yüzden ekran maruziyeti var. 6 önce memlekete taşındık daha çok insan görüyor daha çok sosyallesiyor haliyle ve bı çok şeyi 6 ayda geliştirdi.