Ay bırakın insanları çok samimiyim desteksiz büyütüyorum diyenler ya ailesiyle aynı şehirde bişey olsa geleni gideni var ya da bebekleri uysal bebekler, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Her insanın uykusuzluğunun yorgunluğunun ayrı ayrı da olsa bir sınırı var. Gece saat başı kalkan, gündüz bir saniye bile durmayan mama sandalyesinin kilidini açmaya çalışan kemerden sarkmaya çalışan 9 aylık bebekleri yoktur. Şunu veriyorum oyalanıyor diyorlar ya bir de gerçekten canım sıkılıyor. Yok kardeşim oyalanmayan bebek oyalanmıyor. Envai çeşit oyuncak serdim, zararsız tüm ev eşyalarını eline verdim, oyalanmıyor. Ha benim fikrim günde 3 kez 15 dk çok. Ama çocuğunuz için en sağlıklısını siz bilirsiniz. Siz sağlığınızı yitirecekseniz açın. Sağlıklı annesi olmayan bebek zaten sağlıklı büyüyemez. 10 dk izledi diye de kimse hasta olmaz. Ben de tırnaklarını keserken ya da aşırı kaka yaptığında ortalık batmasın diye (cünkü aşırı hareketli) açıyorum. Ama normalde de açan anneye bir şey demem. Osman gönülal da kırk kere söyledi ekran otizm yapmaz. Ekranın önüne cocuğu iletişimsizce bırakmak konuşma geriliği yapabilir diye, ekran açtığınızda da iletişim halinde kalmaya çalışın ve mümkünse daha az açın. En basitinden bizim bile başımızı ağrıtıyor. Kimseye de sormayın bence ne hikmetse kimse açmıyor ama çocukların yüzde 70 i konuşma terapistine gidiyor.