JanJan_ Bir balık aşığı olarak oğluma da tattırmak için sabırsızlanıyorum 🤩 Siz kaçıncı ayda, hangi usul pişirerek tattırdınız?
beybitolat JanJan_ bende galiba 7.ayda vermiştim şuan 10 aylık haftada 2 gün yediriyorum. Hep hamsi verdim ama. Bildiğimiz güvendiğimiz balıkçıdan alıp pişirttiririyoruz. Eve getiriyoruz o şekilde ayıklayıp yediriyorum
Pamukhanim_ JanJan_ 8 aylık verdim somon yapmıştım fırında ilk onu verdim şuan 13 aylık yüzey balıkların dan hep veriyorum
duyguluinsan JanJan_ 7 aylık başladı, bizim de balıkçımız var, seçer pişittiriyoruz. Hamsi sezonda gayet iyi sezon bittikten sonra somondan devam ederim
JanJan_ beybitolat ben de başlarsam hamsi ile başlayacağım sanırım 💕 nasıl pişirdiniz peki haşlayarak falan mı?
Deletedmom_968 JanJan_ ben önce haşlayarak verdim sonra tavada yağlı verdim onunli özel zeytinyağ ile yaptım şimdi de fırında yedik hep beraber
ninodurbenimadim 8 aylıktı ilk balık denediğimizde. Somon vermiştim, şimdi de sardalya, uskumru ve palamutla devam ediyoruz. Ben buharda pişiriyorum sadece.
JanJan_ ninodurbenimadim buhar hiç aklıma gelmemişti. Ben de somon hemen verilir mi kararsız kalmıştım hamsiyi buharda haşlayarak başlayabilirim
ninodurbenimadim JanJan_ Tabii buharda çok daha çabuk oluyor ve besin değeri korunuyor. Hamsi çok kılçıklı ben riske atamadım hiç denemedim o yüzden.
MotheroftheSea Kızlar yorumlara baktimda bebisleriniz cigneyebiliyormu 7 aylıkken balığı ? Benim bebeğim ağzına taneli ne gelirse oguruyor hala , balığı nasıl vermeliyim mesela ?
JanJan_ MotheroftheSea sevdiği şeyleri taneli vermeye çalışıp alıştırmayı deneyin isterseniz. Havuç seviyorsa mesela haşlayıp verin ya da muz. Yani benimki dişleri olduğu için de belki çiğnemeyi sevdi bilmiyorum ama iki gündür ateşli ne verdiysem yemiyor orası ayrı 🤦🏼♀️
hilalvts MotheroftheSea benimkide öyleydi ama balık verdim ilk kez mezgit yedi valla öğürme yok normalde tane gelse öğürürdü çiğneme farklı oluyor herhalde Buarada 8 buçuk aylık
beybitolat MotheroftheSea çiğneme için yanağının içine koyun ben öyle alıştırdım dişi yokkende öyle yapıyordum
duyguluinsan MotheroftheSea tabi çiğniyor 8 aylık ama ben hiç püre vermedim baştan beri. Kabaklı Şehriye pilavı yedi bugün :)
MotheroftheSea JanJan_ çiğnemeye nasıl alistirdiniz peki , haşlayıp havucu misal eline mi vermeliyim kemirsin diye ? Boğulma durumundan çok korkuyorum ya nasıl baslicam su tanelilere hiç bilmiyorum