alpaslanmom_ Kızlar muz alıyorum 3.günde bakıyorum kararmış belli yerleri , tadları daha güzel oluyor fakat bebeğime vermiyorum bir şey olur sanıyorum verilir mi bir açıklayın ya 😀
ayisit alpaslanmom_ tamamen karaysa verilmemesi gerek ama hafif kara ve benekli olan muz sindirimi en kolay muzdur.
hemshireanne alpaslanmom_ sadece kararmış ama yumuşamamışsa veriyorum ben yumuşamışsada atmıyorum pankek kek vs yapıyorum
Belinays_mom alpaslanmom_ tam kararınca biz bile yemiyoruz bebekleri bi kenara bırak. Bence hafif kararma da verilir tam kararmada bozulur bizim bile canımız çekmez. Ben mesela fazladan muz aldığımda dilimleyip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum . Onu da milshake falan yapıyorum yada başka şekilde kullananlar da vardır elbet
alpaslanmom_ Belinays_mom yok sadece başı ve sonu uçları kararıyor ondan bahsediyorum canım buzluğa atmak hiç aklıma gelmedi ya eşimde meyve sevmez hergün veremiyorum bebeğe kabız olur diye hep çürüyor çöpe gidiyor günah bu çok mantıklı
incihanim_ alpaslanmom_ canım kararmaması için uç kısımlarına jelatin bağla ben hep öyle yapıyorum daha geç kararmasına yardımcı oluyor
Belinays_mom alpaslanmom_ evet ben yıllardır öyle yapıyorum günah çöpe gideceğine öyle değerlendiriyorum yaptıkça beni hatırla🤗
210624 alpaslanmom_ aynı sorun bizdede var ama içine bakıyorum sadece dışında varsa içinde birsey yoksa veriyorum oğluma
forumgurmesi Hafif kararmış olursa ezip bal ceviz ve yoğurt ile karıştırıp veriyorum. Ama simsiyah olmuşsa tadı da bozuluyor zaten :)
alpaslanmom_ forumgurmesi hafif oluyor uçlarında sadece 8 buçuk aylığız daha bala geçemedik ama tarif güzelmiş aklımda bulunsun 🙏🏽🥰