Merveeofs Lisans kpssye hazırlanan, hazırlanmış, atanmış, bilgisi olan var mı? Nerelerden takip etmek gerek duyuruları, hangi alanlara alım oluyor vs vs genel bilgileri öğrenmek istiyorum
nesemom Merveeofs ben 2 sene önce hazırlanmıştım instagramdan birçok sayfayı takip ediyordum kpssde çıkmış çıkabilecek soruları paylaşıyorlardı tarih vatandaşlık vs arama kısmına kpss yazarsanız çıkan sayfaları inceleyebilirsiniz boş boş dolaşırken bile oradaki sorular aklımda kalıyordu onun dışında youtubedan tarih coğrafya vatandaşlık konu anlatımı videolarını izlemiştim branşınız ne bilmiyorum ama biraz türkçe ve matematik temelim vardı o yüzden tarih coğrafyayı oturtmak istedim türkiyenin de türkçe ve tarih ortalaması düşük olduğu için oralardan avantaj sağlamıştım siz nasıl bir süreç içindesiniz şuanda hedefiniz nedir
zehraaaaa38 Merveeofs şimdi puanlar oluyor. P3 le atandım hemşireyim. Mesela öğretmenlik de alan da oluyor alan sınavına giriyorsun ama bizde alan yok. Sağlım bakanlığı yapıyor duyuruları alımları zaten. Branşın neyse ona bakman lazım
Merveeofs nesemom ben türk dili ve edebiyatı mezunuyum sağlam olarak Türkçem var sadece. Coğrafyam da kötü değil ama tarih berbat bende matematik ise sözelcilere göre fena değil 🤷🏻♀️ çalışmaya baslamadım açıkçası acaba çalışsam mı yapabilir miyim diye düşünüyorum hangi alanlara birimlere atanabilirim hicbir fikrim yok 🤷🏻♀️
nesemom Merveeofs öğretmenlik için biraz zor olduğunu biliyorum ama yapabilirsiniz çünkü biz tek sınava girerken siz 3 sınava giriyorsunuz sanırım bide akademi olayları falan getirdiler herhalde düzenli çalışırsanız olur diye düşünüyorum benim çalıştığım sene öğrencilikten başka işim olmadığı için ben düzenimi oturtmuştum ama ev ve çocuk sorumluluklarım olsaydı yapabilir miydim bilemiyorum temel kpss sınavını oturttuktan sonra branşı halledersiniz ya da ikisini birlikte götürürsünüz branş hakkında pek bir bilgim yok maalesef:(
Merveeofs nesemom branşa hazırlanmıycam işte öğretmenlik değil hedefim yani direkt lisans kpss ile neler yapabilirim onu bilmiyorum
nesemom Merveeofs edebiyat diplomanız varken farklı bir bölümden atanabiliyor musunuz tam bilmiyorum ama edebiyat mezunu arkadaşım gençlik ve spor bakanlığının alımlarında yurt memurluğu gibi alanlara başvuracağını söylemişti onu bir araştırın bence herhangi bir lisans diploması kabul eden yerlere başvurabilirsiniz
Merveeofs zehraaaaa38 öğretmenliğe ilerlemek değil isteğim düz memurluk denir ya öyle bir şey istiyorum. Yani herhangi bir lisans diploması ile olunan memurluklar🫠
zehraaaaa38 Merveeofs bankacılık mesela banka KPSS ve banka sınavları oluyor diye biliyorum onları da bankalar duyuru yapıyor
Anna_ Merveeofs dort yıllık mezun oldugunuz ıcın b grubundan yanı cıft yıllarda yapılan duz memur alımlarına gıremezsınız kpssye. Sız ılanları takıp edıp acılan sınavlarda sızın bolumunuz yazarsa ancak onlara basvurursunu bunun ıcınde kpss su puan alma sartı gıbı seyler yazar. Once kpss puan olması lazım tabıkı .
Beren2323 Merveeofs ben de öğretmenlik mezunuyum ama öğretmenlikten girmeyim düşünmüyorum sadede gk gy gircez değil mi
monarosealp34 Bende burda bekleyeyim öğretmenliğe hazırlanıyorum ama p3 puanı ile de hangi alımlar var branşım kimya onları merak ediyorum