sukran93 benim kızımda daha doğduğu gün hastanede başladı gazı. Daha bismillah bugün doğdu ne gazı demiştim hatta, olabilir demişti doktor. Ertesi gün taburcu olurken gaz damlası yazmıştı.
Gaz yüzünden üç farklı doktora gittik, yarın dördüncüsüne gideceğiz bakalım o ne diyecek. 🥶
Kullandığmız mamayı değiştirdi doktorlardan biri (kolik ve gazlı bebekler için olan mamalar varmış, bir diğeri ne kadar doğru bilmiyorum bu manaların içeriğinde kolikleri rahatlatacak şeyler olduğundan iyi gelebileceğini söyledi) gaz damlasının dozu değişti, probiyotik ilave edildi. Günde iki damla zeytinyağı içirebileceğimi söyledi bir tanesi, bir başkası poposuna zeytinyağ ile masaj yapabileceğimizi söyledi.
İnternette “i love you” masajına bakın mutlaka, farkedilir şekilde etkisi var. Gün boyu her alt değiştirme öncesi yapmaya çalışıyoruz, bebekte gaz sancısı henüz başlamamışken ve karnı tok değilken yapmak gerekiyor. Sonrasında bir kumaş ayarladım onu ısıtıp karnına sarıyorum.
Rezene, anason, kimyon tohumları aldım sabah akşam demleyip onlardan içiyorum. (Doktorun bebek için verdiği gaz danlasının içinde de bu bitkilerin yağlarından var)
Bunlardan hangileri ne kadar etkili bir şey söyleyemem bizim için çok yeni süreç, iki gün önce başladı bu kolik mevzumuz. 🫠