psikologannem ne yazık ki normal değil hani küçük olsa 4-5 aylık olsa belki anlayacağım ama büyümüş. Büyük ihtimalle aç olduğu için değil de o meme emme hissini istediği için uyanıyor. Oğlum 10,5 aylık 11e doğru gidiyoruz. Ben kendim gece emmesini yaklaşık 8-9 aylık arası kestim çünkü 7-8 kez uyanıyor meme emiyor geri uyuyordu. Ama 3-4 dk anca emiyordu. Hani aç olsa kana kana emerdi ve 3-4 dk yetmezdi. Gözlemledim. Aç olduğu için değil de meme hissini istediği için uyandığını düşündüğüm için kendim kestim, doktor onayı vs yok yani. İlk geceler tabi zor oldu ama alıştı. Çünkü bebekler rutini sever. Her uyandığında su teklif ettim bazen içti bazen içmedi. Kucağıma alıp sakinleştirdim geri yatırdım. Gündüz normal emme devam ediyor. Sadece gece kestim. Benim oğlum da işe yaradı. Uyku kalitesi arttı ve 7-8 kez uyanmalar bitti. Bir sıkıntısı yoksa hasta falan değil de 1 bilemedin 2 kez uyanıyor. Bazen hiç uyanmıyor. Bahsettiğiniz rakam sizi aşırı yıpratır ve yorar, denemekte fayda var bence.